bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Velká škoda. Zbořil je po operaci, sezona pro něj skončila

22. prosince 2021, 6:56

David Zlomek

Tohle vždycky zamrzí. Boston v úterý oznámil, že český operace Jakub Zbořil podstoupil operaci kvůli zranění, které utrpěl už na začátku prosince v zápase proti Nashvillu. Rozsah je tak velký, že Zbořilovi nezbývá nic jiného, než odpískat sezonu.

Za všechno může jedna nešťastná situace.

Na začátku druhé třetiny v utkání proti Predators nešikovně narazil na mantinel, poté co ho nevybíravě srazil jeden z hráčů Nashvillu.

Přetočme děj o pár dnů dopředu. Bruins totiž včera oznámili, že Zbořil zamířil na operaci s přetrženým předním zkříženým vazem v koleni, čímž pro něj skončila sezona.

„Tohle zranění jsem si zažil dvakrát,“ soucítil se Zbořilem jeho trenér. „Díky současné moderní medicíně by měl mít lehčí rehabilitaci a hladký návrat. Bohužel pro všechny je ale na celý zbytek sezony mimo. Doufejme, že nenastanou žádné komplikace a příští rok nám zase pomůže.“

Zbořil se zrovna dostával do velmi dobré formy, navíc se zabydlel v základní sestavě a nic nenasvědčovalo tomu, že by se mělo cokoliv měnit. Osud tomu ale chtěl jinak.

„Je to škoda, protože hrál dobrý hokej, vybojoval si místo v sestavě,“ smutnil Cassidy. „Hrál s větším sebevědomím i větší jistotou, v každém zápase se zlepšoval.“

Povzbuzující slova přímo od trenéra jsou vždycky příjemná, nicméně pobyt na ledě to Zbořilovi prostě nenahradí.

Bostonu tato situace také vůbec nehraje do karet, jelikož na modré čáře v poslední době nepůsobí nejlépe.

Předpokládalo se, že se při uzávěrce přestupů budou Bruins snažit získat obránce. Zbořilovo zranění dalo na tyto spekulace potvrzující razítko.

A v jaké situaci je český bek?

Po operaci, kterou si prošel minulý čtvrtek, si projde rehabilitací, nicméně na příští sezonu by měl být připraven v plné síle.

Po tomto ročníku se stane chráněným volným hráčem, a tak se očekává, že si ho Bruins rádi ponechají.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.