bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Vegas potřebují zabrat, pokračuje i série mezi Winnipegem a Montrealem

4. června 2021, 21:12

Jan Vojkůvka

V noci z pátku na sobotu potřebují hokejisté Vegas zabrat a konečně zvítězit. Proti Coloradu, které vyhrálo 11 zápasů v řadě, však je jejich pozice velmi obtížná a nepřidává jim ani vědomí, že v případě porážky se dostanou do takřka neřešitelné situace. Druhý zápas čeká hráče Winnipegu a Montrealu.

01:30 Winnipeg Jets - Montreal Canadiens

Stav série 0-1

Montreal, který úspěšně otočil sérii proti Torontu, s nímž prohrával už 1:3 na zápasy, úspěšně vstoupil i do série druhého kola play-off proti Winnipegu. V úvodním klání se Canadiens povedlo zvítězit na ledě soupeře 5:3 a připsat si už čtvrtou výhru v řadě. 

Vzájemná bilance obou týmů z letošní sezony přitom vyznívala (a stále vyznívá) lépe pro Winnipeg, který ale nedokázal rozjetého soka zastavit a ve druhém souboji této série je tak potřeba mírně favorizovat Montreal, za který se skvěle rozchytal Carey Price a k tomu začala velmi dobře fungovat ofenziva. Ta přitom byla po celou sezonu trochu achillovou patou tohoto týmu, který v 56 zápasech dal "jen" 159 branek, což je třetí nejhorší bilance ze všech týmů, které prošly do play-off.

Winnipeg bude navíc v utkání postrádat vysoce produktivního Marka Scheifeleho, který v závěru prvního duelu dost nevybíravě sestřelil do prázdné branky zakončujícího Evanse, za což vyfasoval čtyřzápasovou suspendaci. A to je pro Jets komplikace, jelikož Scheifele neměl v základní části více produktivního hráče (posbíral 63 bodů, o 13 víc než druhý Kyle Connor).

Winnipegu by měl scházet také obránce Dylan DeMelo a nejistý je start Paula Stastneho. Montrealu bude chybět již zmíněný Evans, který má otřes mozku a obránce Jon Merrill. Vrátit by se naopak měl Artturi Lehkonen.

04:00 Vegas Golden Knights - Colorado Avalanche

Stav série 0-2 

Souboj dvou nejúspěšnějších týmů základní části (oba posbírali 82 bodů, Presidents Trophy nakonec ukořistilo Colorado) zatím vychází o poznání lépe Lavinám. Ti v prvním utkání deklasovali své soky 7:1 a ve druhém domácím klání soupeře udolali 3:2 po prodloužení gólem Rantanena z 63. minuty.

Vegas, kteří se představí poprvé v sérii na domácím ledě, tak nutně musí zabrat. Případné zaváhání je postaví do takřka neřešitelné situace a nic jiného, než výhru, Rytíři v noci na sobotu neberou. Jenže, nebude to nic lehkého.

Colorado v tomto play-off ještě nepoznalo hořkost porážky a spolu se závěrem základní části vybojovalo 11 výher v řadě a zvítězilo ve 14 z posledních 15 utkání. Takovou formou se ani vzdáleně nehonosí žádný z týmů ligy. A proti takovému soupeři se nebude Vegas hrát vůbec dobře.

Je otázkou, jestli se do sestavy Vegas vrátí Tomáš Nosek, nejistá situace je okolo Robina Lehnera a také Mattiase Janmarka. Na marodce Colorada, kromě dlouhodobě zraněných figuruje také Jayson Megna. A potrestaný Nazem Kadri zkouší další odvolání, tentokrát k nezávislé arbitráži. Dnešní zápas ale takřka jistě nestihne, ať bude rozhodnutí jakékoliv.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.