bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Večer hodný krále. Sissons poslal Nashville hattrickem do historického finále

23. května 2017, 12:00

David Motloch

Play-off píše nezapomenutelné příběhy. Jedním z nich je už nyní historická jízda Predators. Podceňovaný tým se z posledního postupového místa propracoval až do finále a celé město tak v těchto chvílích zažívá neskutečnou euforii. Uprostřed všeho stojí Colton Sissons. Hráč, pro kterého v sezóně nezbylo místo v sestavě a jenž je momentálně korunovaným králem.

Zažít s týmem historický postup do finále je jedna věc. Připsat si v onen večer vítěznou branku je věc druhá. Sissons jich vlastně za zápas stihl vsítit hned po třech. Asi netřeba dodávat, že se pro třiadvacetiletého Kanaďana jednalo o nejpovedenější večer v kariéře. Zopakovat podobný se nestává příliš často.

Sissonsovi se podařilo využít prostoru na ledě, který vznikl především díky zraněním Mikea Fishera a Ryana Johansena. „Neuvěřitelné. Dokážete si představit, že dáte hattrick v šestém zápase, jako byl tenhle? Je skvělý po celé play-off. Vstřelil řadu důležitých branek,” dodal na adresu Sissonse jeho spoluhráč z obrany Roman Josi.

Play-off každým rokem přináší nečekané příběhy. Z ničeho nic se vyroní hrdina, do kterého by to před vyřazovací částí řekl málokdo. Právě čtete o jednom z nich. Colton Sissons za sebou totiž rozhodně nemá povedenou sezónu. Trenér Laviolette musel přihlížet, jak si jeho svěřenec za 58 zápasů připsal pouhých 10 bodů. Rodák z Vancouveru více zápasů ani bodů nepřidal, celý únor a březen totiž strávil na tribuně jako zdravý náhradník. Přetlak v sestavě a nepřesvědčivé výkony si zkrátka vybraly svou daň.

Z tribuny na led

To byl Colton Sissons v základní části, v play-off však vidíme jiného muže. Za 16 zápasů stihl nastřádat tolik bodů, na kolik předtím potřeboval téměř šest desítek utkání. „Je to divoká jízda. Měl jsem před sebou řadu výzev, především myslím mé vyřazení ze sestavy. Chtěl jsem být základním hráčem mužstva a hrát každý večer prvního či druhého centra. Při zranění Fishera a Johansena se mi to teď plní. Bylo to divoké, ale cítím se dobře a jen si to užívám,” řekl pro server nhl.com Colton Sissons.

Jiskřivý moment přišel na řadu pouhých šest minut před koncem třetí části. Nashville mohl být tou dobou ve vedoucí pozici, jenže neudržel náskok 2:0 a později ani 3:1. Anaheim vždy dokázal srovnat a statečně se rval o sedmý zápas. Pak se ale ve zdánlivě nenápadné situaci 2 na 2 prosadil Sissons. Kanadský centr sice původně o kotouč přišel, spoluhráč Järnkrok jej ale rychle vybojoval a přesnou přihrávkou mu jej poslal k vítěznému gólu.

Přestože jsou v Nashvillu daleko zkušenější hráči, není v týmu momentálně nikdo, kdo by měl na svém kontě více důležitých branek. Sissonsova velká role bude pokračovat i ve finále, kde se jeho Nashville utká s Ottawou či Pittsburghem. Je jasné, že Sissons využil své šance díky zraněním spoluhráčů, nynějšími výkony si však velice silně říká o trvalé místo v sestavě i pro příští sezónu. Momentálně má ale jiné starosti. Vstřebává a užívá si historického úspěchu Nashvillu. Nutno říct, že zcela oprávněně.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.