bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ve stínu ostatních. Canucks využili trh volných hráčů k posílení defenzivy

2. července 2019, 18:00

Jiří Sameš

Zůstali tak trochu ve stínu ostatních. Veškerá pozornost se točila kolem jejich soupeřů. Vancouver Canucks ale na trhu volných hráčů posílili velmi slušně defenzivu. Podepsali zejména obránce Tylera Myerse.

Hlavními postavami Trhu volných hráčů NHL 2019 byli New York Rangers a útočník Artěmij Panarin, Florida Panthers a brankář Sergej Bobrovskij či Nashville Predators a útočník Matt Duchene.

Velké pozornosti se dočkali třeba také Dallas Stars a útočník Joe Pavelski, Minnesota Wild a útočník Mats Zuccarello nebo Montreal Canadiens, kteří předložili nabídku chráněnému útočníkovi Sebastianu Ahovi.

Poněkud opomenuti ale zůstali Canucks, kteří na trhu ulovili nejlepšího dostupného beka Tylera Myerse.

Co se zadních vrátek týče, upsali se jim navíc i obránci Jordie Benn, Oscar Fantenberg. Později potom ohlásili ještě méně důležité podpisy s brankářem Zanem McIntyrem a útočníkem Tylerem Graovacem.

Tyler Myers

O tom, že Kosatky přivedou Myerse, se hovořilo už několik dní před startem trhu s volnými hráči. Nejprve se dokonce odhadovala sedmiletá smlouva na celkem 50 milionů dolarů.

Našlo se samozřejmě hned několik expertů a fanoušků, kteří začali Vancouver kritizovat. Nikoliv přímo kvůli Myersovi. Zmiňovaná dohoda jim ale prostě připadala přestřelená.

Kanadský klub nakonec přece jen ubral a s Myersem se domluvil na pětiletém kontraktu na celkem 30 milionů dolarů. Podpis se tak dá bezpochyby označit za velmi povedený, alespoň tedy v tuto chvíli. 

Myers poslední čtyři roky a půl nastupoval za Winnipeg Jets. V minulé sezoně za 80 zápasů vstřelil devět gólů a zapsal celkem 31 kanadských bodů.

Mezi zadáky Jets byl nejlepším střelcem a druhý v produktivitě. Do tabulky pravdy zaznamenal 11 kladných bodů, přičemž se jednalo o druhý nejlepší výsledek v týmu.

Slibně si vedl i předloni, kdy v 82 zápasech vsítil šest gólů a připsal si celkem 36 kanadských bodů. Navzdory tomu všemu jej ovšem někteří fanoušci Canucks nevítají s otevřenou náručí. Proč?

Mohou za to třeba ztráty puku, kterých bylo za poslední dva ročníky dokonce 140. Avšak v tabulce pravdy má za uvedené období stále 20 kladných bodů.

Kosatky jsou mužstvem generálního manažera Jima Benninga. A právě jeho slova jsou rozhodující.

„Dělám věci, které považuji za správné. Tak, abych náš tým vylepšil," řekl Benning v pondělí na tiskové konferenci.

„Tylera jsem pozoroval už od juniorů. Sledoval jsem jej i poté v Buffalu a ve Winnipegu. Cítím, že je pro nás skvělou volbou," pokračoval.

„Výborně bruslí. Je hodně vysoký. Udělá z nás lepší mužstvo," doplnil ještě.

Kromě bruslení a vysoké robustní postavy Myerse zdobí také zkušenosti, které může předat mladým obráncům Quinnu Hughesovi, Ollimu Juolevimu. Zapomenout nesmíme ani na jeho perfektní střelu.

„Když se podívám na tým, město a mojí rodinu, která je z Kelowny (město nacházející se v kanadské provincii Britská Kolumbie - pozn. redaktora), jsem velmi nadšený z toho, jak jsem se rozhodl," zmínil Myers.

„Canucks minulou sezonu udělali velký pokrok. Pokusím se jim pomoci v dalším zlepšení. Je to velmi vzrušující," dodal.

Devětadvacetiletý Američan byl draftován v roce 2008 Buffalo Sabres v prvním kole, jako celkově dvanáctý v pořadí. Strávil zde téměř šest let.

V National Hockey League doposud odehrál 635 zápasů, přičemž dokázal vstřelit 74 gólů a zapsat celkem 265 kanadských bodů.

Jordie Benn, Oscar Fantenberg

Vedle Myerse tedy Canucks posílili obranné řady ještě o Jordieho Benna a Oscara Fantenberga.

Benn podepsal dvouletou smlouvu na celkem 4 miliony dolarů. V minulé sezoně za Canadiens v 81 zápasech vstřelil pět gólů a zapsal celkem 22 kanadských bodů.

„Jordie je zkušeným obráncem, našemu týmu tak bude prospěšný co se vůdcovství a všestrannosti týče," poznamenal Benning.

„Bude dobrým příkladem pro mladší hráče," doplnil.

Jednatřicetiletý Kanaďan nebyl nikdy draftován. V NHL se poprvé objevil ve druhé polovině ročníku 2011-2012 v barvách Stars.

Na svém kontě aktuálně má 473 zápasů, v nichž vsítil 22 gólů a zaznamenal celkem 110 kanadských bodů.

Fantenberg připojil svůj podpis k ročnímu kontraktu na 850 tisíc dolarů. Loni s Los Angeles Kings a Calgary Flames v 61 zápasech vstřelil dva góly a zapsal celkem čtyři kanadské body.

„Oscar dodá naší modré čáře sílu. Přináší s sebou kvalitní hru na obou stranách kluziště," sdělil generální manažer Kosatek.

Sedmadvacetiletý Švéd taktéž nebyl nikdy draftovaný. Do nejlepší hokejové ligy světa jej před sezonou 2017-2018 přivedli Kings.

Za kariéru nastoupil k 88 zápasům, vsítil čtyři góly a připsal si celkem 13 kanadských bodů.

Prodloužili s Edlerem, získali Millera

Canucks se činili už v období Vstupního draftu NHL 2019.

Nejprve, ještě před jeho začátkem, 20. června, prodloužili s obráncem Alexanderem Edlerem. Jeho další služby si pojistili dvouletou smlouvou na celkem 12 milionů dolarů.

V průběhu druhého dne výběru mladíků, 22. června, potom obchodovali s Tampa Bay Lightning. Díky výměně přivedli útočníka J.T. Millera.

Největším úkolem Vancouveru je nyní vyjednat nový kontrakt s útočníkem Brockem Boeserem, jenž se 1. července stal chráněným volným hráčem. 

Sezonu 2018-2019 Canucks v tabulce Západní konference zakončili na dvanáctém místě se ziskem 81 bodů.

Do play-off nepostoupili počtvrté v řadě za sebou, oproti předchozímu ročníku však zaznamenali zlepšení o čtyři výhry a osm bodů.

Dočkají se v příští sezoně zase o něco lepšího úspěchu?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.