bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ve formě hrající Patrick Kane vyhlíží svou 400. branku v NHL, brzy jej čeká i tisící zápas

27. února 2021, 10:00

Daniel Fekets

Třetí třetina utkání mezi Columbusem a Chicagem byla v plném proudu. Úvodní gól dlouho nepadl, hra se moc často nepřerušovala a oba celky chtěly překlopit klání na svou stranu. Až ve 49. minutě Alex DeBrincat tak trochu nedopatřením, s pomocí obránce Gavrikova, poslal puk na hůl Patricka Kanea, jenž si touš přebral, dojel s ním na pravý kruh, ze kterého okolo vyrážečky brankáře Korpisala vstřelil gól. Pro amerického šikulu to byla branka s pořadovým číslem 399 v základní části kanadsko-americké NHL.

Patricka Kanea však daleko více těšil týmový úspěch v podobě dvoubodového zisku. Svou trefou se totiž podílel na výhře 2:0, i díky gólu byl zvolen první hvězdou utkání. „Byla to důležitá branka hlavně pro tým. Myslím si, že právě tým je přednější, než cokoliv jiného. Tento gól nám přinesl vedení, čímž se naše šance na zisk dvou bodů rapidně zvýšily,“ hlásil dvaatřicetiletý útočník s číslem 88 na dresu bezprostředně po utkání. 

V historické tabulce střelců patří Kaneovi sté místo. Každým svým dalším gólem bude pořadím pochopitelně stoupat. Pouze Alexandr Ovečkin, Patrick Marleau, Sidney Crosby, Eric Staal, Steven Stamkos, Joe Thornton a Jevgenij Malkin mají ze stále hrajících hráčů NHL na kontě větší množství přesných zásahů.  

Příští Kaneův gól však nebude jeho jediným překonáním úctyhodné mety v následujícím čase. Pokud bude fit, tak by měl už 10. března nastoupit na ledě Dallasu Stars ke svému tisícímu duelu v nejlepší hokejové lize světa. 

Start do letošní sezony se vítězi Stanley Cupu z let 2010, 2013 a 2015 znovu povedl. Kane si v jednadvaceti zápasech připsal 31 kanadských bodů za 10 branek a 21 asistencí. Chicago hlavně díky němu i přes absence dlouhodobě zraněných Jonathana Toewse, Alexandera Nylandera, Brenta Seabrooka nebo Kirbyho Dacha hraje dobře. 

Ve velmi silné Centrální divizi se Jestřábi možná až překvapivě pohybují na příčkách, které by momentálně zaručovaly postup do play-off. Sice mají odehráno o pár zápasů navíc, ale před Dallasem, Columbusem či Nashvillem nyní drží celkem pohodlný bodový polštář. Kaneovi se na centru prostřídalo v průběhu začátku sezony hned několik spoluhráčů. Hrál s Dylanem Stromem, Philippem Kurashevem nebo Piusem Suterem, body ale sbírá pravidelně s každým. 

Už dvakrát se ve své kariéře v NHL dostal přes hranici sta kanadských bodů v jedné sezoně. Své maximum prožil v ročníku 2018/2019, to se zastavil na bodovém čísle 110. Kane je brán jako tvořivý útočník, který mnohem raději góly spíše připravuje svým kolegům. Toto tvrzení dokládá počet jeho asistencí, kterých má v základní části už celkově 654. V počtu nahrávek je dokonce na 66. místě historické tabulky soutěže. V součtu základních částí s play-off si v NHL připsal už 1 185 bodů. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.