bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

V Québecu se spustila hokejová horečka. Bettman ji však krotí

5. června 2023, 8:34

David Zlomek

Doslova hokejové šílenství propuklo o víkendu v Québecu. Ve frankofonním hokejovém městě totiž slavili výhru tamních juniorských Remparts v prestižním Memorial Cupu. Lidé křepčili na ulicích i před velkoplošnými obrazovkami. Znova se tak rozjely sny o tom, jak dobře by se tam měla organizace z NHL. Ve stejný den však liga pronesla, že Arizona se nikam stěhovat nebude.

Québec Remparts odehrál ve finále proti Seattlu výborný zápas. Svěřenci legendárního Patricka Roye smetli soupeře 5:0 a parádní sezonu zakončili vysněným titulem.

Memorial Cup je vyvrcholením juniorské sezony. V Kanadě je ohromně populární i prestižní. Účastníky Memorial Cupu jsou vítězové tří kanadských juniorských lig, k nimž se přidává tým z hostitelského města.

Jedná se tedy o velkou událost. A když se vyhraje, tak se slaví.

Pod výše přiloženým videem se pak objevovaly komentáře typu „takhle vypadá hokejové město“ nebo „pošlete to Bettmanovi“. 

Právě druhá z hlášek míří na komisionáře a hlavu NHL Garyho Bettmana, který je dlouhodobým zastáncem hokeje v Arizoně. Když byl na toto téma dotázán, řekl, že liga se bude snažit najít útočiště pro Coyotes někde ve stávajícím regionu. 

„Je to skvělý trh, ve kterém je spousta sportovních fanoušků,“ řekl Bettman před prvním zápasem finále Stanley Cupu. „Je to rostoucí trh a jeden z největších trhů v Severní Americe. Nyní jsme ve fázi, kdy je liga i naše týmy silné a jsme v lepší pozici, abychom odolali stěhování, než jsme možná byli před 20 nebo 30 lety. Musíme si projít všechny možnosti. Stěhovat tým je ta poslední možnost. Doufám, že k tomu nedojde.“

Coyotes oznámili, že budou hrát i v příští sezoně v Mullett Areně, univerzitním stánku s kapacitou pět tisíc diváků. Zástupce komisaře Bill Daly uvedl, že vlastníci již zahájili proces hledání dalších potenciálních domovů. 

O tom, že v Arizoně není o hokej zájem, hovoří i to, že Coyotes nemůžou hrát ve stejné aréně jako basketbalový tým Suns.  

„Když to stavěli, dali si záležet na tom, aby se to vůbec nehodilo pro hokej. Navíc stadion právě prošel velkou rekonstrukcí za více než 100 milionů dolarů, která ho neudělala pro hokej o nic přívětivějším,“ dodal Daly.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.