bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Usměvavý Sam vzal zavděk almužnou, v Columbusu se pokusí oživit kariéru

2. srpna 2016, 8:30

Vojtěch Balon

Na snímku je šikovný útočník Sam Gagner zachycen ještě v dresu Arizony Coyotes, kam se dostal kuriózní dvojvýměnou přes Tampu z Edmontonu. Mezi pouštními psy vydržel teprve šestadvacetiletý borec pouze rok, načež byl vyměněn do Philadelphie. Ani ve městě bratrské lásky Gagner zrovna neoslnil, a tak nyní stojí na prahu možná své poslední šance dostat se zpět na vrchol. Souhlasil totiž se skromnými podmínkami jednoleté smlouvy, kterou mu nabídli představitelé Columbusu.

Může se vám to zdát přinejmenším zvláštní, ale skutečnost je taková, že trápící se Jackets tíží platový strop. Generální manažer Jarmo Kekäläinen prokázal lišácký důvtip při většině výměn a voleb v draftu, podle mnohých ale byl až příliš rozhazovačný. Modrokabátníci platí horečné sumy Nicku Folignovi, Brandonu Dubinskymu či Scottu Hartnellovi, navíc Kekäläinen udělal druhého nejlépe vydělávajícího gólmana v NHL z věčně zraněného Sergeje Bobrovského.

Proto celku ze státu Ohio přišlo vhod, že tržní cena Gagnera, jenž umí hrát na centru i na křídle, s postupem času rychle klesala. Oakvillský rodák měl na stole pár nabídek (spekulovalo se hlavně o zájmu Vancouveru), přesto si nakonec nevydělá ani sedminu částky, jež mu na bankovním kontě přistála v loňském ročníku z účtu již zesnulého legendárního majitele Philadelphia Flyers Eda Snidera.

„Vše co potřebuji, je pořádná příležitost. Loňský ročník mi nevyšel, ale věřím, že jsem lepším hráčem, než jak mluví statistiky,“ nechal se slyšet Gagner. A v Columbusu o příležitost nebude mít nouzi, ze stávajících útočníků Jackets kromě něj drží hůl na pravé straně pouze dánský mladík Oliver Bjorkstrand. „Nebylo to o penězích, jednání netrvala příliš dlouho. Jen jsme mu nastínili, jak by do našeho týmu zapadl a zjistili, že má na věc stejný názor,“ okomentoval oboustranně výhodný podpis columbuský šéf Kekäläinen, stále jediný evropský generální manažer v NHL.

Nejistotu ohledně budoucnosti má šestadvacetiletý Kanaďan za sebou, nyní se tak může plně soustředit na blížící se sezónu. „Celé léto tvrdě makám, abych byl připraven být zase hráčem, kterým mohu být. Mám v plánu dorazit do Columbusu s předstihem a před tréninkovým kempem se ve městě zabydlet. V posledních letech jsem často měnil kluby, už by to chtělo trochu stability. I proto jsem podepsal s Jackets, možná jim budu zapadat i do dlouhodobých plánů,“ zadoufal sympatický útočník.

To je stále ve hvězdách, jisté však je, že ani jedna strana nemá co ztratit. Jackets za pouhých 650 tisíc dolarů získají dalšího schopného útočníka a Gagner bude mít ideální příležitost restartovat svou uvadající kariéru. Dá vzpomenout na nejlepší léta své kariéry?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.