bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Týden NHL v kostce: Plánování nového ročníku vstupuje do rozhodující fáze

15. listopadu 2020, 18:00

Jiří Sameš

Unikla vám v posledních dnech nějaká zajímavá informace? Chcete být v obraze? Přinášíme vám přehled nejdůležitějších událostí minulého týdne ze světa NHL!

Plánování nového ročníku zámořské soutěže vstupuje do rozhodující fáze.
Náš týdenní souhrn dále nabízí pohled na nováčkovské smlouvy a nechybí ani výběr nejlepších článků z dílny NHL.cz.

1. Cílové datum se nezměnilo

Pandemie COVID-19 bohužel v Severní Americe znovu nabírá na síle. Nicméně zástupci NHL po čtvrtečním konferenčním hovoru Rady guvernérů zopakovali, že cílovým datem začátku nového ročníku stále zůstává 1. leden.

Očekává se v každém případě zkrácená sezona, kdy program může zahrnovat 56 nebo 72 utkání. Vítěze Stanley Cupu za ročník 2020-21 chce vedení soutěže poznat nejpozději 15. července.

2. Domácí zápasy ve vlastních arénách?

Podle několika zdrojů se zvyšuje pravděpodobnost, že mužstva budou hrát domácí souboje ve svých vlastních arénách s fanoušky v ochozech či bez nich. Důvodem jsou práva sponzorů ve všech stáncích NHL.

Liga podrobně zkoumá i možnost krátkodobých bublin (tzv. hybridní systém). V bublinách by kluby strávily 10 až 12 dnů. Jejich nevýhodou jsou ale poměrně vysoké finanční náklady.

3. Dočasné přeskupení týmů

Hranice mezi Kanadou a Spojenými státy americkými jsou nadále uzavřeny
a zároveň ve státech platí rozdílná opatření. Dočasné přeskupení týmů se zdá býti nevyhnutelným řešením.

Na mapě NHL registrujeme sedm kanadských mužstev, vznikla by tak nejspíš kanadská divize. Rozdělení amerických klubů potom zohlední geografickou polohu. Liga a Hráčská asociace NHLPA mají rozhodně o zábavu postaráno.

4. Roope Hintz

Spolupráce prodloužena. Finský útočník Roope Hintz se v pondělí dohodl
s mužstvem Dallas Stars na tříletém kontraktu v celkové hodnotě 9.45 milionu dolarů. Pěkná smlouva pro obě strany!

Brzy čtyřiadvacetiletý hokejista minulou sezonu odehrál 60 zápasů, ve kterých vstřelil 19 branek a zapsal 33 kanadských bodů. Velmi dobře si počínal také ve vyřazovací části, kde s Dallasem postoupil až do velkého finále.

Ve státě Texas se kromě toho rozrostla finská kolonie –⁠ nedávno se do týmu vrátil Julius Honka. Barvy Stars tak v nadcházející sezoně oblékne hned pětice hráčů ze země tisíce jezer.

5. Nováčkovské smlouvy

Vstupní draft NHL 2020 se uskutečnil až začátkem října vzhledem k pandemii koronaviru. Navzdory tomu má nováčkovskou smlouvu v kapse už 11 borců vybraných v úvodním kole na 58. vstupním draftu v historii zámořské soutěže.

Posledním do party je útočník Cole Perfetti, který byl vybrán týmem Winnipeg Jets (10. celkově). Organizace Tryskáčů oznámila podepsání nováčkovského kontraktu se zmíněným mladíkem v pondělí.

Doporučujeme!

Bývalý skvělý hokejista Bobby Holík se rozpovídal v podcastu s názvem Speak of the Devils o svých začátcích za oceánem, vítězném tažení v letech 1995 a 2000 či přestupu ke konkurenci. 

Od sezony 2021-22 se zámořská soutěž rozšíří o další mužstvo. Seattle Kraken budou mít při výběru hráčů v rámci rozšiřovacího draftu podobně příznivé podmínky jako naposledy klub z Las Vegas.

Redakční kolega Radek Černý však připomněl začátek devadesátých let Tehdy naopak panovaly hodně skromné podmínky pro rozšiřovací draft.

Mužstvo Montreal Canadiens začátkem září posílilo své brankoviště, když díky výměně se St. Louis získalo Jakea Allena. V nadcházejícím ročníku Habs zaplatí svým maskovaným mužům téměř 15 milionů dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.