bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tvrdošíjný Boro Cop končí s hokejem

5. května 2023, 20:38

Josef Potůček

Po dvanácti odehraných sezónách a více jak 450 odehraných zápasech v NHL ukončil svoji hokejovou kariéru obránce Mark Borowiecki, který se během svého působení v Ottawě a později v Nashvillu stal obávaným protihráčem a oblíbeným spoluhráčem.

Třicetiletý ottawský rodák své rozhodnutí oznámil více jak půl roku poté, co nastoupil ke svému poslednímu mači v NHL, kdy 22. října opustil ledovou plochu na nosítkách po střetu s Morganem Frostem. Útočník Flyers jej tehdy tvrdě (ale čistě) zasáhl u mantinelu.

Borowiecki byl následně hospitalizován a zapsán na listinu dlouhodobě zraněných hráčů. 459 utkání v NHL již neodehrál a bilanci 56 bodů (15+41) si tak nerozšířil.

„Jsem nadšený z nové životní kapitoly, která mě teď čeká. Věřím, že v hokejovém světě zůstanu a těším se, že najdu příležitost, jak pomoci dalším hráčům v rozvoji,“ napsal v prohlášení.

Poslední tři roky strávil Borowiecki v organizaci Predators, přičemž většinu své kariéry odehrál v rodné Ottawě. 

Svůj první gól v NHL vstřelil v listopadu 2013 montrealskému Carey Priceovi. Do podvědomí hokejové veřejnosti se ovšem dostal svojí nesmlouvavou tvrdou hrou než pohlednými góly a přihrávkami. Proslul zákeřnými fauly i následnými suspendacemi. 

V dobrém na něm nebudou vzpomínat kupříkladu Fin Urho Vaakanainena či ryšavý forvard Cody Eakin. Po faulu kolenem pak prakticky ukončil pokus o restart kariéry Dmitrije Jaškina v NHL.

V prosinci 2019 Borowiecki zabránil ve Vancouveru krádeži, když se pokusil zadržet zloděje batohu, který jej potom raději odhodil. Vysloužil si za to přezdívku "Policajt Boro" (Boro Cop). 

„Můj kamarád, který hrál dlouho v NHL, se mě jednou zeptal, když jsem se jako mladý dostal do ligy, čeho chci dosáhnout. Řekl mi, že být vzpomínaný jako dobrý člověk a dobrý spoluhráč bude vždy mnohem důležitější než jakékoli úspěchy na ledě. Doufám, že jsem toho dosáhl,“ uzavřel dnes již bývalý bek s charakteristicky chybějícím předním chrupem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.