bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tvrdili mi, že chtějí vyhrávat, říká Kessel o Kojotech. V Arizoně se cítil bezradně

26. srpna 2022, 14:00

Tomáš Zatloukal

Byl zvyklý s Pittsburghem bojovat o kolektivní trofeje, a tak když přišel trejd do Arizony, uvítal ujištění, že Kojoti plánují hrát nahoře a vítězit. Jenže realita tomu vůbec neodpovídala. Po jednom marném pokusu Phil Kessel přihlížel, jak kvalitní hráči mizí fuč za draftové výběry a podepisují se levní borci nezvučných jmen. Pouštní psi byli za jeho éry otloukánky celé ligy, ostatně v minulé sezoně se zmohli jen na 206 gólů, nejslabší výkon napříč NHL.

Tučňákům pomohl ke dvěma Stanley Cupům, v Arizoně jedinkrát postoupil do play-off. A to ještě jen díky rozšířenému formátu s předkoly. Jinak trčel na dně tabulky.

Byly to časy výsledkové bídy, která neodpovídala slovům, co Kessel slyšel po svém příchodu v létě 2019. Právem tak byl z množství porážek frustrovaný, tuze nerad sledoval, jak generální manažer Bill Armstrong zas a znovu bourá kádr.

"Cítil jsem se bezradně. Když jsem přicházel, tvrdili mi, že chtějí vyhrávat a soupeřit o nejvyšší příčky. Ale nic takového se nestalo, bylo to pro mě složité období," řekl Kessel při videohovoru ze svého automobilu, už coby posila Vegas Golden Knights.

Čtyřiatřicetiletý Američan ocenil dobrou partu v Arizoně, zkritizoval ovšem směr, kudy se Yotes s ním v sestavě ubírali. "Byl jsem z Pittsburghu zvyklý vyhrávat, s Pens jsme každoročně hráli ve vyřazovacích bojích, o to těžší to pro mě bylo."

Nutno ovšem podotknout, že Kessela přivedl John Chayka, který měl jinou vizi než jeho nástupce Armstrong.

Teď by stále velmi produktivní forvard rád přispěl k historicky prvnímu poháru pro Vegas. "Je příjemné opět být v klubu, kde chtějí útočit na Stanley Cup. Když všichni v kabině a ostatní kolem mají takový cíl, panuje úplně jiná atmosféra. Je to znát."

Sám chce pro úspěch udělat maximum. Ač v minulé sezoně zapsal solidních 52 bodů, má pocit, že lidé už ho vnímají jinak než dřív. "Už v jejich očích nejsem ten samý hráč, jakým jsem býval. Ale já cítím ohromnou motivaci," prohodil.

Je pravda, že uvadlo jeho renomé výtečného střelce, vždyť v uplynulém ročníku dal jen osm branek a ujalo se pouze 4,6 procenta jeho ran. U Zlatých rytířů ale bude mít k ruce lepší parťáky, navrch je hladový po výhrách a má chuť do hokeje.

Kessel šestkrát v kariéře pokořil metu 30 branek, až dá první gól ve Vegas, bude to jeho čtyřstá trefa v NHL. Golden Knights budou těžit i z jeho tvůrčích kvalit, i přes mizérii, co v Arzioně zažíval, zvládl v sezoně 2021/22 44 asistencí. Nejvíc ze všech Kojotů.

40 a více nahrávek nastřádal šestkrát, jeho osobním – stále jen čtyři roky starým maximem – je 58 pasů. Mimochodem, Kessel poprvé bude hrát s jiným číslem než jednaosmdesátkou. Tu totiž má zabranou Jonathan Marchessault.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.