bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tři roky pro Reinharta. Florida chce vyhrát hned, vyhlašuje útok na Stanley Cup

12. srpna 2021, 11:41

Tomáš Zatloukal

V letošním play-off byli floridští Panteři za učně a dostali cennou lekci od Tampy. Sousedů, rivalů a obhájců Stanley Cupu. Teď by se rádi probili dál než jen do prvního kola. Generální manažer Bill Zito se s ohledem na vysoké ambice rozhodl talentovaný kádr ještě posílit a přivedl třeba Zaca Dalpeho. Jeho klíčovým úlovkem se ovšem stal Sam Reinhart, s kterým krátce po nedávné výměně s Buffalem uzavřel tříletou smlouvu se stropovou zátěží 6,5 milionu dolarů.

Posílit o zvučné jméno a zároveň neříznout do kádru.

Přesně podle takového receptu Zito postupoval, když přivedl Reinharta. Za nejproduktivnějšího hráče Sabres v minulé sezoně neobětoval nikoho ze současného mančaftu, Šavle se spokojily s první volbou v příštím draftu a univerzitním brankářem Devonem Levim.

Reinhart v ročníku 2020/2021 zvládl za 54 zápasů rovných 40 bodů. Pětadvacetkrát skóroval!

"Vedle šikovných útočníků typu Saši Barkova, Jonathana Huberdeaua či Anthonyho Duclaira půjde výkonnostně ještě nahoru," věří uznávaný reportér Tom Gulitti z NHL.com. "Cats zásadním způsobem vylepšili svou ofenzívu," kvitoval výměnu věhlasný novinář Dan Rosen.

A připomněl kuriozitu na floridské soupisce. "Panteři teď disponují třemi hráči z elitní čtyřky draftu roku 2014." Jedničkou tehdy byl Aaron Ekblad, dvojkou Reinhart a čtverkou další Sam Bennett. Vklínil se mezi ně jen německý superman Leon Draisaitl.

Pojďme ale od zajímavostí k budoucnosti Panthers.

Zitto má za sebou čerstvý podpis dlouhodobé smlouvy nejen s Reinhartem, ale také s Duclairem, Bennettem, Carterem Verhaeghem, Gustavem Forslingem a Brandonem Montourem. Ti všichni by měli tvořit jádro týmu, co se v nejbližší době pobije o stříbrný pohár.

"Florida chce vyhrát hned," zdůrazňuje Rosen. Ostatně se stačí podívat na platový strop, Cats mají volný už jen milion dolarů. Nešetří, jdou do toho nadoraz.

Kvůli tomu přišel Reinhart a čekají se od něj velké věci. Zito se nebál nejúspěšnějšího z bratrského tria solidně zaplatit, zároveň ve světle megalomanských kontraktů pro Darnella Nurseho a spol. rozhodně nerozhazoval. Umně se vyhnul arbitráži.

V týmové hierarchii je podle stropové zátěže Reinhart třetí za Ekbladem a samozřejmě Sergejem Bobrovským.

Umí zahrát na křídle, byť jeho přirozenou pozicí je centr. Kouči Joelu Quennevillovi tak nabízí volné ruce při skládání formací, dá se zakomponovat do první, druhé i třetí brázdy.

"Sam je nadaný a všestranný borec, který u nás bude v příštích letech hrát klíčovou roli," smeká Zito před Reinhartem, juniorským i seniorským mistrem světa. Zaručeně se mu líbí jeho střelecké kvality. Aspoň 20 gólů spolehlivý kanonýr dal v pěti ze svých šesti sezon v NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.