bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Toronto se vzdalo volby v prvním kole, jen aby se zbavilo Mrázka. Proč?

9. července 2022, 8:00

Jiří Lacina

Kolem budoucnosti českého brankáře se toho dost napovídalo. Kyle Dubas nakonec opět trochu překvapil a Petra Mrázka hodil přes palubu. Jak je jeho zvykem, neváhal kvůli tomu obětovat vysokou volbu v draftu. První kolo burzy talentů 2022 se tak konalo bez účasti Maple Leafs.

Pětadvacátý výběr patřící Torontu nakonec putoval do Chicaga. K obchodu došlo za minutu dvanáct. Dubas přibalil Petra Mrázka. Draft posloužil jako vábnička, aby se kanadský klub zbavil Čechovy smlouvy. Na oplátku dostal 38. volbu, kterou uplatní o den později.

Dubas dělá všechno s výhledem na příští středu, kdy se otevře trh s volnými hráči. Toronto má nyní kolem deseti volných miliónů pod platovým stropem. Mrázek očekávání nenaplnil, brankoviště se bude řešit znovu.

„Chtěli jsme být pružnější s ohledem na trh s volnými hráči příští týden, vytvořit si místo pod stropem,“ vysvětloval Dubas. „Naše analýzy nám řekly, že šlo o dobrý tah.“

Důvěru nakonec asi dostane Jack Campbell, toho času bez smlouvy. A k němu nějaký další gólman. „S prostorem, který nyní máme, je pro nás každá alternativa možná,“ radoval se Dubas.

Campbell rozhodně nebude levný. Odborníci odhadují, že dostane dvoj až trojnásobek předešlé gáže, který byla 1,6 mil. ročně. GM Toronta není zrovna tvrdý vyjednavač, každý obvykle dostane, oč si řekne. Campbell navíc bude usilovat o dlouhodobější kontrakt. Kdo ho doplní, je otázka.

Toronto už dlouho hledá stabilní brankářskou jedničku, o kvalitním tandemu nemluvě. Poté, co Colorado angažovalo Alexandra Georgieva z New Yorku, ocitnul se prý v hledáčku Maple Leafs Darcy Kuemper. Hovořilo se rovněž o Marcu Andrem Fleurym, který ale nakonec prodloužil v Minnesotě.

Další zmiňovanou možností je Matt Murray z Ottawy. Někdejší šampión z Pittsburghu není u Senátorů spokojený se svou pozicí a na Dubase i Sheldona Keefea má vazbu ještě z juniorských časů u Soo Greyhounds. V širším okruhu byl rovněž Ville Husso, zmiňováný i ve spojitosti s Edmontonem. Ten ale zamířil do Detroitu.

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.