bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

TOP 10 výměn během uzávěrky přestupů NHL

13. dubna 2021, 20:04

Ondřej Mach

Letošní uzávěrka přestupů v NHL byla o poznání klidnější než v minulých letech, na vině je hlavně přetrvávající pandemická situace. Přesto došlo k několika zajímavým výměnám, stěhovali se i někteří Češi.

1. Jakub Vrána (Ú, Detroit Red Wings)

Zápasy: 39
Góly: 11
Asistence: 14
+/-: +9

Když už se zdálo, že se větší výměny nedočkáme, tak společný obchod oznámily Washington a Detroit. Jeho součástí se stal také český útočník Jakub Vrána, který v hlavním městě USA působil pátým rokem. 

Vrána byl frustrovaný svou pozicí v kádru Capitals, toužil hrát víc. V Detroitu, kam s ním míří ještě Richard Pánik a dvě vysoké volby na draftu, určitě dostane větší prostor. Generální manažer Red Wings Steve Yzerman si může mnout ruce, za celý tento balíček obětoval "jen" Anthonyho Manthu.

2. Taylor Hall (Ú, Boston Bruins)

Zápasy: 37
Góly: 2
Asistence: 17
+/-: -21

Málokdo asi čekal, že Taylor Hall před aktuální sezonou skončí v Buffalu. Vždyť Sabres za posledních devět let nehráli play off ani jednou. Produktivní útočník už teď ví, že šlápnul hodně vedle. 

Hall se stejně jako celý tým trápil a výměna je pro něj vysvobozením. Boston získal vítěze Hart Trophy za sezonu 2017/18 výrazně pod cenou, tenhle trejd se Bruins může hodně vyplatit. Rodák z Calgary se navíc vyjádřil, že by mu nevadilo zůstat v organizaci delší dobu. 

3. Kyle Palmieri  (Ú, New York Islanders)

Zápasy: 37
Góly: 9
Asistence: 9
+/-: -4

Před vyřazovací části zbrojili také Islanders, kteří z New Jersey přivedli Kylea Palmieriho a Travise Zajaca. Oba by jim měli pomoci při cestě za vysněným Stanley Cupem. 

Primární položkou v této výměně je třicetiletý Palmieri. Ten může každoročně atakovat metu padesáti bodů a pro top six Isles je vítanou posilou. Devils na oplátku mají výběr v prvním kole na draftu 2021, podmínečný výběr ve druhém kole na draftu 2022 a další dva hráče.

4. David Savard (O, Tampa Bay Lightning)

Zápasy: 40
Góly: 1
Asistence: 5
+/-: -19

V roli prodávajícího se během přestupové uzávěrky octil Columbus. Z hlavního města Ohia se tak stěhuje třeba obránce David Savard. Jeho novým působištěm bude Tampa Bay, která má tradičně nejvyšší ambice.

Lightning přišli celkem o tři volby na draftu – 1. kolo v roce 2021, 3. kolo v roce 2022 a 4. kolo v roce 2021. Do výměny byl kvůli místu pod platovým stropem zapojen také Detroit.

5. Brandon Montour (O, Florida Panthers)

Zápasy: 38
Góly: 5
Asistence: 9
+/-: -14

Jedním z překvapení probíhající základní části je bezpochyby Florida. Panthers také posílili před vrcholnou fází sezony, jejich zadní řady rozšířil Brandon Montour. 

Sedmadvacetiletého Kanaďana zdobí především ofenzivní přednosti, v NHL zatím hájil pouze barvy Anaheimu a Buffala. Sabres za něj dostali výběr ve třetím kole na letošním draftu. Co ukáže na jihu Spojených států?

6. Nick Foligno (Ú, Toronto Maple Leafs)

Zápasy: 42
Góly: 7
Asistence: 9
+/-: -3

Columbus po devíti letech opouští také kapitán Nick Foligno. Zkušený útočník má namířeno do Toronta, se kterým zaútočí na zisk stříbrného poháru. 

Foligno má trenérovi Sheldonu Keefovi stále co nabídnout, klub za něj ale obětoval poměrně dost. Opačným směrem putuje výběr v prvním kole na draftu 2021 a výběr ve čtvrtém kole na draftu 2022. Blue Jackets si však ponechají polovinu Folignova platu.

7.  David Rittich (G, Toronto Maple Leafs)

Zápasy: 15
Úspěšnost zákroků: 90,4 %
Průměr obdržených branek: 2,90

Maple Leafs kromě útoku vyztužili také brankoviště. Stalo se tak zejména z toho důvodu, že jim ještě nějakou dobu bude chybět Frederik Andersen. 

Gólmanský tandem s Jackem Campbellem tak pro tuto chvíli vytvoří český brankář David Rittich. Odchovanec jihlavského hokeje se v Calgary neosvědčil jako jednička, teď má před sebou nový start. Flames za něj obdrželi výběr ve druhém kole na draftu 2022 a ponechali si 50 % jeho platu.

8. Jeff Carter (Ú, Pittsburgh Penguins)

Zápasy: 40
Góly: 8
Asistence: 11
+/-: -6

Že by Penguins konečně vyřešili post třetího centra? Nový generální manažer Ron Hextall na tuto pozici nejspíš přivedl právě Jeffa Cartera. 

Šestatřicetiletý veterán už sice není stejným hráčem jako před lety, pro Pittsburgh ale může být velmi platný. Pozitivní pro fanoušky Tučňáků je také fakt, že se tentokrát organizace nezbavila 1. kola jako v uplynulých letech.

9. Sam Bennett (Ú, Florida Panthers)

Zápasy: 38
Góly: 4
Asistence: 8
+/-: -14

Čtyřiadvacetiletý útočník požádal Calgary o výměnu už v lednu, dočkal se ale až nyní. Čtyřka draftu z roku 2014 tak konečně může naplnit svůj potenciál jinde než v mrazivé Albertě. 

Otázkou je, jakou roli dostane na Floridě. V sestavě Flames měl většinou místo ve třetí nebo čtvrté útočné formaci. Panthers do Kanady poslali výběr ve druhém kole na draftu 2022 a prospekta Emila Heinemana, kromě Bennetta ale získali ještě výběr v šestém kole na draftu 2022.

10. Mike Reilly (O, Boston Bruins)

Zápasy: 40
Góly: 0
Asistence: 19
+/-: -2

Jestli Bruins někde nutně potřebovali posílit, tak to byla obrana. Vždyť defenzivu Bostonu před sezonou opustili Torey Krug nebo Zdeno Chára.

Jejím novým přírůstkem se stal Mike Reilly. Sedmadvacetiletý Američan od minulého roku působil v Ottawě, letos byl druhým nejproduktivnějším zadákem Senators. Klub z hlavního města Kanady výměnou získal výběr ve třetím kole na draftu 2022.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.