bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

TOP 10 volných hráčů v NHL

1. července 2022, 7:30

Ondřej Mach

Ruch na ledě utichl, podstatné dění se z ledu přesunulo do kanceláří nad ním. Trh s volnými hráči NHL se otevírá za necelých čtrnáct dní, jaká nejvýraznější jména aktuálně jednají o své další štaci?

Johnny Gaudreau (Ú, 28 let)

Minulá sezona: Calgary Flames (94 zápasů, 43+86)

Jeho budoucnost se v souvislosti s Flames řeší dlouhodobě. Navíc není časté, aby se borec jeho kalibru objevil na trhu s volnými hráči. Gaudreau v základní části nasbíral 115 bodů, lepší byl pouze superhvězdný McDavid. O jeho služby se intenzivně zajímají New Jersey a Philadelphia.

Filip Forsberg (Ú, 27 let)

Minulá sezona: Nashville Predators (73 zápasů, 43+42)

Preds se jednu ze svých opor snaží udržet, ohledně nové smlouvy je ale stále ticho jako po pěšině. Forsberg má status rozeného střelce: letos poprvé v kariéře pokořil metu čtyřiceti branek. Oproti předchozím 6 milionům ročně si navíc velmi pravděpodobně finančně polepší.

Jevgenij Malkin (Ú, 35 let)

Minulá sezona: Pittsburgh Penguins (48 zápasů, 23+25)

Zdravotní stav, výkyvy formy, věk... Malkin si i přes řadu výstražných znamení drží produkci zhruba jednoho bodu na zápas a zatím nepatří do starého železa. Jednání s Pittsburghem probíhají, ruský bohatýr chce podle svých slov zakončit kariéru jako Tučňák. Naplní se jeho přání?

David Perron (Ú, 34 let)

Minulá sezona: St. Louis Blues (79 zápasů, 36+34)

Není na něj upřena taková pozornost jako na ostatní hráče v našem výběru. Pro St. Louis byl každopádně Perron klíčový, obě strany mají zájem na pokračování vzájemné spolupráce. Dřív válel taky za Edmonton, Pittsburgh, Anaheim nebo Las Vegas.

Claude Giroux (Ú, 34 let)

Minulá sezona: Philadelphia Flyers/Florida Panthers (85 zápasů, 24+49)

Girouxe někteří spojují s Ottawou, ze hry ale nemusí být ani setrvání na slunné Floridě. Po trejdu z Philadelphie se mu na jihu dařilo, problémová část tohoto plánu se ale nazývá finance. Nebo že by se schylovalo k návratu do Pensylvánie? Stanley Cup mu ve sbírce trofejí stále chybí.

Nazem Kadri (Ú, 31 let)

Minulá sezona: Colorado Avalanche (87 zápasů, 35+67)

Nechal za sebou životní rok a může se těšit na tučnou výplatu. I z toho důvodu je spíš nepravděpodobné, že by zůstal v Coloradu. Další kontrakt kromě toho vyhlíží MacKinnon, takže udržet Kadriho se jeví jako luxus, který si Avalanche nebudou moct dovolit.

Kris Letang (O, 35 let)

Minulá sezona: Pittsburgh Penguins (85 zápasů, 11+61)

Podobně jako Malkin touží zůstat s parťákem Crosbym a ještě dva tři roky nahánět stříbrný pohár. Domluví se ale s Pittsburghem po finanční stránce? Letang pochází z Montrealu: právě tahle organizace je hlavním předmětem sílících spekulací. 

Evander Kane (Ú, 30 let)

Minulá sezona: Edmonton Oilers (58 zápasů, 35+21)

Podepsat ho v průběhu sezony levně se ze strany Oilers ukázalo jako skvělý tah. Kane od konce ledna nasázel 35 gólů a potvrdil, že když nechá stranou nehokejové věci, tak patří mezi top hráče. Tři týdny zpátky na svých sociálních sítích zveřejnil prohlášení, v němž se s Edmontonem nepřímo loučí. Kdo po něm sáhne?

John Klingberg (O, 29 let)

Minulá sezona: Dallas Stars (81 zápasů, 6+42)

Už při uzávěrce přestupů nebylo daleko k tomu, aby se z Texasu stěhoval. Švédský šikula vyniká svými ofenzivními instinkty a bruslením, jeho doménou je řídit přesilovku. Klingbergova roční gáže by se mohla blížit 8 milionům dolarů.

Ondřej Palát (Ú, 31 let)

Minulá sezona: Tampa Bay Lightning (100 zápasů, 29+41)

Hlavně za poslední týdny se na Paláta valí chvála ze všech stran. Není se čemu divit, svými výkony se dokonce přihlásil do boje o Conn Smythe Trophy pro nejužitečnějšího hráče play off. Tampa svůj tak trochu skrytý klenot nechce nechat odejít, podle nejnovějších zpráv už s ním jedná.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.