bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tomáš Kaberle se nevzdává návratu do NHL. Rád by někde vyzkoušel přípravný kemp

19. srpna 2014, 19:39

Jan Šlapáček

Jméno, které bylo třináct let spjaté s Torontem Maple Leafs, by se mohlo znovu objevit v NHL. Tomáš Kaberle, jenž skončil u Javorových listů v roce 2011 a loňskou sezónu strávil doma na Kladně, by rád zkusil přípravný kemp na zkušební kontrakt.

„Plánuju tu (v zámoří) setrvat, když to bude možné. Mohl by to být zkušební kontrakt. Uvidíme, co se stane,“ uvedl šestatřicetiletý Čech listu Toronto Star s tím, že do organizace Maple Leafs se určitě nevrátí. „Ne v provincii Ontario (ze hry jsou tak týmy Toronta, Ottawy),“ dodal rodák z Rakovníka.

Jak už bylo řečeno, Kaberle loni v NHL skončil. Uplynulý ročník odehrál v Kladně, které sestoupilo z extraligy do nižší soutěže. Věkem není tak starý. Cítí, že nějaké dva roky by ještě mohl v National Hockey League hrát.

Na konci jara 2011 odešel z Toronta do Bostonu, se kterým vyhrál Stanley Cup. Pak podepsal tříletou smlouvu s Carolinou, ale nedohrál ji zde, protože byl vyměněn do Montrealu. Habs poslední rok jeho smlouvy vyplatili, poté se vrátil do České republiky. Zahrál si také na olympiádě v Soči.

„Jsem zdravý, nejsem zraněný,“ ujistil novináře český bek, jehož obě děti se narodily v Torontu. „Myslím, že pořád mohu hrát. Kdybych si to nemyslel, nebyl bych tady. Rád bych ještě pár let odehrál.“

Když se vyjádřil k současnému kádru Maple Leafs, poukázal na to, že byl kdysi v podobné pozici jako současní obránci Morgan Rielly a Jake Gardiner, když se dostal do sestavy Toronta pod trenérem Patem Quinnem.

„Pat mi řekl, ať hraju podle sebe,“ zavzpomínal si. „Nesnaž se a dělej věci, které jsi zatím nedělal,“ řekl Kaberle. „Využij svou rychlost a nezapomínej na obranné pásmo. Pat věděl, že nejsem typ do oslabení, takže na mě byl hodný. Nemám na něj jiné než dobré vzpomínky.“

„Vybudoval jsem si k němu důvěru. Přestože jsem dělal chyby, nechal mě hrát. Gardiner je také ofenzivní a šikovný hráč a Rielly to samé. Budou to klíčový hokejisté Toronta. Když vám je 24, 25 nebo 26 let, spoléhají na vás daleko víc. Tyhle roky jsem si opravdu užil.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.