bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

To je střelec! Ondřej Palát se dvěma trefami podepsal pod úspěch Lightning

29. srpna 2020, 21:04

Jiří Sameš

Sobotní program Play-off NHL 2020 odstartoval krátce po 18. hodině SEČ; čtvrtým zápasem semifinále Východní konference mezi Boston Bruins a Tampa Bay Lightning.

Skóre utkání se poprvé měnilo na konci deváté minuty – čas 08:59. To když po výborné práci Braydena Pointa skóroval z těsné blízkosti český útočník Ondřej Palát, jenž parádně vymetl levý horní růžek.

Jaroslav Halák v bráně Bostonu neměl šanci zakročit a jeho spoluhráči mu zde moc nepomohli. Autor branky zůstal před gólmanem nepokrytý.

Jenže to od něj nebylo všechno – ve 33. minutě totiž Palát získal pro Lightning dvougólový náskok. Trefil se zleva bez přípravy, kotouč mu naservíroval Anthony Cirelli. V tomto případě ovšem Halák mohl zasáhnout svou lapačkou.

Palát byl potom vyhlášen první hvězdou utkání. Ve druhém kole zatím za čtyři zápasy vstřelil čtyři góly a zapsal celkem šest kanadských bodů, dokázal navíc bodovat v každém duelu.

„Můj první gól... Point tam krásně udělal jednoho beka a nahrál mi puk před bránu. U druhého gólu mi potom nahrával Cirelli na konci střídání, takže jsem to jen poslal na bránu," poznamenal Palát.

„Myslím, že hraju pořád stejně. Jsem šťastný, že mi to tam padá, ale ještě větší radost mám z toho, jak hrajeme jako tým," doplnil ještě.

Tampa Bay nakonec ve čtvrtém zápase zdolala Bruins poměrem 3:1 a je velmi blízko postupu do konferenčního finále. Blýskl se také Andrej Vasilevskij, který předvedl celkem 29 úspěšných zákroků.

Pátý zápas série mezi Lightning a Bostonem je na programu v noci na úterý od 01:00 SEČ. Jízdní řád a rovněž výsledky Play-off NHL 2020 můžete najít zde.

Nepřehlédněte!
→ SOUHRN: Lightning jsou blízko postupu, úspěšní také Islanders a ...

Web NHL.cz přináší nejlepší akce z letošních bojů o Stanley Cup. Všechny si je můžete připomenout v horní sekci "VIDEO" či v rubrice "Tohle musíte vidět!".

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.