bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

To byla úleva! Umberger ukončil trápení, dal gól po padesáti zápasech

13. února 2016, 20:00

Vojtěch Balon

Opravdu speciální večer prožil v noci na pátek útočník Philadelphie Flyers R.J. Umberger, který se prosadil po více než roce! Jeho gólový půst trval rovných padesát zápasů, ostře kritizovaný Američan si tak oslavu první branky v sezóně náležitě užil.

Umberger, jenž byl fanoušky Letců nelichotivě překřtěn na Bumbergera (bum = pobuda, ale i zadní část těla), otevřel skóre v domácím duelu Philly proti Buffalu a nasměroval o play-off bojující tým k výhře. Sabres do té doby oranžové jednoznačně přehrávali, ale po Umbergerově gólu se dění na ledové ploše obrátilo a Flyers nakonec dokráčeli k výhře 5:1.

Pittsburský rodák usměrnil parádní pas Sama Gagnera za přemisťujícího se hostujícího gólmana Lehnera a poté triumfálně zvedl ruce k nebi. Úleva. Zadostiučinení. Zdvižený prostředníček k paní Štěstěně. Umberger to po 783 střídáních a 542 minutách na ledě dokázal!

"Byl to pozdrav hokejovým bohům - díky!" pravil po zápase dobře naložený Umberger. "V kariéře už jsem prožil několik dlouhých čekání na gól, ale vždy to bylo deset, maximálně patnáct zápasů," dodal zkušený útočník, jenž se dostal do základní sestavy poté, co pět střetnutí svého týmu sledoval jen z tribuny. "Umbieho lajna hrála dobře, odvedla skvělou práci," nešetřil slovy chvály kouč Dave Hakstol.

Poté, co se R.J. Umberger prosadil, celá střídačka Flyers propukla v nadšení. "Všichni za něj měli radost. Puky se od něj neodrážely správným směrem, mnohokrát se nedostal do sestavy," řekl Hakstol. "Umbie dělá na ledě nepatrné maličkosti, které většině diváků ujdou. Je příkladným profesionálem, tvrdě maká každý den," pravil útočník Wayne Simmonds.

I díky smolaři Umbergerovi se Letci udrželi ve hře o účast ve vyřazovacích bojích. Bývalý hráč Columbusu po zápase mluvil poníženým tónem, naotázky týkající se padesátizápasového čekání na gól by evidentně nejradši neodpovídal. Usmál se, sklonil hlavu a pravil: "Jsem rád, že to mám za sebou." Pak se zase usmál a odkráčel do šatny.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.