bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Tkachuk Family: Jaký táta, takoví synové

18. listopadu 2018, 17:00

Jiří Lacina

Je to radost, když se vám povede do nejslavnější hokejové ligy přivést hned dva syny. O to větší, pokud máte s hokejem nejvyšší úrovně osobní zkušenost! Keith Tkachuk je nefalšovaná legenda amerického hokeje, vítěz Světového poháru 1996, autor 538 branek v NHL. V šestačtyřiceti letech nyní hrdý otec, který se baví hrou svých synů. Matthew hraje za Calgary, Brady za Ottawu.

O Bradym se v sobotu po utkání Ottawy s Pittsburghem dokonce mluvilo i v šatně hostujících Penguins. Novináři si totiž vzpomněli, že padesátiletý kouč Tučňáků Mike Sullivan s Keithem Tkachukem hrával. V letech 1998-2001 se sešli ve Phoenixu. Otázky se proto přímo nabízely.

„Bradyho moc dobře neznám,“ přiznal se Sullivan. „Pamatuju se, když jsem hrával s Keithem, že jeho starší syn Matthew byl ještě batole. Pobíhal po kabině a hrál si tam s míčkem.“

Lodivod Pittsburghu nicméně neměl žádnou chuť popírat, že jablka v tomto případě nepadla daleko od stromu. „Myslím, že oba v sobě mají prvky Keithovy hry. Když jsme byli spoluhráči, byl určitě dominujícím hokejistou. Patřil v téhle lize k elitním power forvardům.“

Bez debaty, Keith Tkachuk byl borcem, podle něhož byste mohli power forvarda definovat. Tvrdý jako skála, důrazný, rychlý, produktivní. Matthew i Brady jsou podobné typy. „Byl ostrý jako břitva, byla v něm trocha zlovolnosti, všechno to přenesl i na děti. Určitě jim to pomohlo stát se hráči, kterými teď jsou,“ dodal Sullivan.

V sobotu nechyběl Tkachuk senior v Canadian Tire Centeru, kde přihlížel vítězství Ottawy nad Pittsburghem 6:4. Pokračovatel rodu se na výhře podílel prvním gólem domácích. Zaznamenal tak už pátou přesnou trefu a devátý bod v devátém utkání a jenom potvrdil, že je způsobilý hrát nejprestižnější hokejovou soutěž. Na draftu šel letos jako čtyřka, devatenáct mu bylo v polovině září.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.