bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Terminátor Kane odehrál tisící zápas a pořád patří k nejlepším hráčům v lize

10. března 2021, 13:45

Jiří Lacina

Když začínal, v lize právě dohrával svůj poslední ročník před odchodem do Ruska Jaromír Jágr. Pomalu stoupaly hvězdy Sidneyho Crosbyho a Alexandra Ovečkina. Do ligy pak vstoupila řada jiných špičkových hráčů, produktivitě teď vládnou hlavně Connor McDavid a Leon Draisaitl. Na jedno si ale můžete vsadit. Na krk jim bude pořád dýchat Patrick Kane!

Nezničitelný Američan odehrál svůj tisící zápas v NHL.

A stále se nemá zač stydět!

Přestože Chicago už nepatří k nejlepším týmům v lize, ostatně jubileum spoluhráči Kaneovi zrovna nezpříjemnili, když padli s Dallasem 1:6, Kaneovy statistiky nijak netrpí. Svoje si tenhle dvaatřicátník stále odehraje! Aktuálně je s 38 body (11+27) v ligovém bodování druhý za McDavidem a v Chicagu je u všeho podstatného.

Jak ten čas letí

„Je bláznivé, že se dostanete na tisícovku tak brzy,“ odfrkl si Kane, když byl na svůj milník dotázán. „Jako by to bylo včera, kdy jsem v téhle lize začínal nebo hrál ještě za London Knights. Je ohromné dostat se na tohle číslo. Jsem moc šťastný, že jsem odehrál tolik zápasů.“

Kdyby nedocházelo k odkladům, mohl slavit už v neděli, ale to není podstatné. Určitě ho nemine ani drobná ceremonie, klub ji chystá na příštím domácím utkání v United Centeru. Což s ohledem na aktuální sérii venkovních duelů bude až 23. března proti Floridě.

Na twitter umístil zdravici, kde vyslovil smutek nad absencí vášně a energie fanoušků. Do novinářských mikrofonů dodal, jak ho mrzí, že u toho nebude jeho rodina. Ta neviděla už Kaneovu nedávnou 400. branku v NHL, kterou rovněž nemohla zažít přímo v hale.

„Moji rodiče mi pomohli dostat se do hokeje, matka, otec a tři sestry hodně obětovali, když jsem byl mladší. Hrával jsem zápasy, kdy jsem se podíval do ochozů a zahlédl tam sestry, jak si dělají domácí úkoly. Za ty roky navštívili všichni spoustu mých zápasů a poskytli mi hodně podpory,“ zavzpomínal jeden z nejlepších hokejistů americké historie.

Jaké je to bez Toewse?

Když měl vybrat nejvýznamnější duely z těch předešlých 999, dlouho přemýšlel. Pochopitelně padla volba na debut ze 4. října 2007 proti Minnesotě. Potom na první domácí vítězství nad Detroitem o pár dnů později. Fantastický obrat s Calgary z 12. října 2009, kdy Chicago zvrátilo ztrátu 0:5 na 6:5 v prodloužení. Rád vzpomíná i na každý zápas v Buffalu, odkud pochází.

Dotázán byl rovněž na to, jaké to je procházet sezónou bez dlouholetého kamaráda Jonathana Toewse. „Několikrát v sezóně jsem s ním hovořil. Je vždycky jedním z prvních gratulantů. Samozřejmě bychom si ho přáli mít tady. Ohromný hráč a vůdce. Někdy jsou ale určité věci důležitější než hokej. Přejeme mu to nejlepší a snad bude brzo zpátky.“

Dřív se hráči s tisícovkou zápasů na krku pomalu chystali do hokejového důchodu. Na to má Kane dost času. V kariéře vynechal minimum zápasů, od roku 2015 vůbec žádný. Jestřábi hrají letos solidní hokej a po roční odmlce by nemuseli scházet v play off. Pokud to vyjde, bez Toewse a Seabrooka v něm budou znovu spoléhat především na Patricka Kanea.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.