bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Svečnikov se dočkal! Osmiletá smlouva z něj udělá boháče

26. srpna 2021, 17:35

David Zlomek

Jako kdyby nás v Carolině vyslyšeli! Před pár dny jsme publikovali článek o možném prodloužení spolupráce mezi ruským útočníkem Andrejem Svečnikovem a organizací Hurricanes. Dnes se tak stalo. A je to pořádná smlouva!

Jednadvacetiletý borec byl chráněným volným hráčem, výsostnou pozici k vyjednávání tak měli právě Hurricanes. Nakonec je z toho osmiletý kontrakt s roční výplatou 7,75 milionu dolarů.

I přes to, že se letos psalo, že má Svečnikov horší sezonu, se stal Rus třetím nejproduktivnějším hráčem Canes. Povedlo se mu to díky patnácti brankám a dohromady dvaačtyřiceti bodovým zářezům v pětapadesáti utkáních.

„Andrej je jedním ze stavebních kamenů naší organizace. Jsme nadšení, že jsme se domluvili na dlouhodobé spolupráci,“ stojí v oficiálním prohlášení generálního manažera Dona Waddella. „Je jednou z nejblyštivějších mladých hvězd našeho sportu. Bude hrát klíčovou roli v našem snažení za Stanley Cupem.“

Tento závazek ho ostatně “svazuje“ už od roku 2018, kdy byl draftován z druhého místa vstupního draftu. Očekávání byla velká. A rodák z Barnaulu je zatím naplňuje. 140 bodů v 205 utkáních v základní části, navíc už teď je například nejlepší střelec ruské národnosti, který kdy v organizaci působil.

I proto se s ním do další sezony počítá jako s klíčovým útočníkem. Nyní přišla i velká smlouva.

Mnozí experti sice tvrdí, že Carolina v přestupovém období spíše oslabila, a to hlavně kvůli odchodům gólmana Alexe Nedeljkovice a obránce Dougieho Hamiltona. V Raleighu však budou chtít všechny přesvědčit o opaku.

Svečnikov v tom bude hrát klíčovou roli.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.