bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stoprocentně budeme lepší, věří kapitán Sabres Gionta. Varuje před uspěcháním Eichelova růstu

28. července 2015, 17:30

Michal Sobotka

Čas před novou sezonou si krátí na letní hokejové škole pro mladé hokejisty. Útočník Buffala Brian Gionta dobře ví, jak trénovat děti, toho času má doma dvě a syn Adam už se vydal v jeho šlépějích. Kapitán Sabres se však především chystá na další sezonu. "Stoprocentně v ní budeme lepší," tvrdí.

Stejně jako většina týmů, také Buffalo pořádá kempy pro mladé hráče. Objevují se na nich i současní hokejisté Sabres a nechyběl mezi nimi ani Brian Gionta. "Většina dětí je ve věku mého desetiletého syna, takže mám představu, co je rozveselí a jak je učit," vypráví drobný útočník.

Jeho výklad se přesto výrazně neliší od většiny hráčů. "Říkám jim, že je hokej musí především bavit. Nezáleží na tom, co děláte, ale když u toho máte zábavu, jistě se toho přidržíte," říká. Kapitán Buffala má na svém kontě Stanley Cup s New Jersey, působil také v Montrealu. Loni však odehrál první ročník za Sabres a nadšen být nemohl. Jeho mančaft ztratil na play-off propastných 44 bodů.

Chválu zaslouží Murray

"Když vyhráváte, tak jde všechno samo. Jenže jakmile se nedaří, musíte najít cestu, jak se z toho dostat. Především zůstat pozitivní a právě to je na celé situaci zdaleka nejtěžší," popisuje zkušenosti s nepříjemnými chvilkami Gionta. Důvod k radosti přesto má, jsou jimi personální změny, které s sebou přinesly příchody Sama Reinharta nebo Jacka Eichela. Budoucnosti buffalského hokeje.

Toho si je vědom také šestatřicetiletý útočník. "Stoprocentně budeme lepším týmem," věří. Ocenil především výkony generálního manažera Tima Murrayho, jenž podle něj bude mít na obrození Buffala hlavní zásluhu. "Podívejte se na změny, které stihl udělat. Snažíte se dělat kroky, abyste vytvořili lepší tým. Jemu se to jednoznačně povedlo, jeho tahy vyvolaly v kabině nadšení," uvádí Gionta.

Nespěchejte s vývojem

Amerického útočníka provázelo souznění s bývalým trenérem Tedem Nolanem, příchod Dana Bylsmy ale špatným krokem také nebude. Podle Gionty má bývalý trenér Pittsburghu velmi dobrou zkušenost s vedením mladého kolektivu, který teď dozajista Sabres budou mít.

Jedinou obavu má rodák z Rochesteru z toho, aby klub neuspěchal růst Jacka Eichela. "Pokud nám bude schopen pomoci hned od začátku, tak to bude úžasné, ať v týmu zůstane. Ovšem pokud se mu nebude dařit, měl by projít běžným procesem růstu," míní Gionta, který dobře ví, o čem mluví. Sám do NHL naskočil až ve 22 letech. Přesto stihl 957 zápasů a věří, že ještě několik dalších připočte.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.