bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Štěstí v neštěstí. Hvězdě Vancouveru pomohl osud

4. prosince 2022, 13:00

David Zlomek

Sobota byla pro Brocka Boesera pořádně divoká. Emoce se valily z jedné strany na druhou, takový průběh dne nečekal asi nikdo. Nakonec vše dobře dopadlo a svému týmu dokonce pomohl vyhrát. Osud to tak prostě chtěl.

Zatím to asi úplně není sezona, jakou si před jejím startem všichni ve Vancouveru malovali. Brock Boeser podepsal na začátku léta velkou smlouvu na tři roky a dohromady bezmála dvacet milionů dolarů. Čekaly se od něj velké věci, které však zatím nepřichází. 

Bodově na tom sice není tak zle, má patnáct bodů v devatenácti utkáních, i tak se ale čekalo mnohem více. I proto se Bruce Boudreau, trenér Canucks, v sobotu rozhodnul, že Boesera úplně vynechá a pošle ho na tribunu.

Zkažený den však vystřídalo nadšení, možná i úleva. Kvůli zranění na poslední chvíli vypadnul ze sestavy Dakota Joshua. Rčení, že neštěstí jednoho může být štěstí pro druhého, dokonale platilo. „Když jsem se dozvěděl, že nebudu hrát, bolelo to. Pak mi ale řekli, že hraju. Všechno se děje z nějakého důvodu. Věděl jsem, že z toho musím vytěžit maximum,“ povídal po zápase.

V utkání byl vidět, hrál s velkou aktivitou a patřil mezi nejlepší na ledě. „Hrál s pořádným nasazením, určitě byl ještě naštvaný,“ dodal trenér Boudreau. 

Svůj um naplno ukázal ve třetí třetině, kdy vstřelil vyrovnávací branku. Od spoluhráče dostal přihrávku do jízda přibližně doprostřed kruhu. Těžké pozice se ale nezaleknul, v kleče vyslal nechytatelnou střelu až za Vejmelkova záda.

 

„Takový zápas jsem pro mé sebevědomí potřeboval,“ ví dobře mladý útočník. „Postupem času jsem ho v zápase získával více a více. Musím dál makat a udržovat si formu. Čeká se ode mě, že budu rozdílovým hráčem.“

Celá sobota vypadala, že je přesně v režii osudu. I proto, že Vancouver díky tomuto utkání propagoval povědomí o rakovině. A právě kvůli ní na jaře zemřel Boeserův táta. Když měl na rozcvičce růžový dres s jeho jménem, tak byl vstřelený gól téměř jistotou. 

„Tenhle večer pro mě a mou rodinu moc znamená. Jsem rád, že jsem nakonec hrál. Gól byla třešnička na dortu,“ zakončil. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.