bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Starý známý opět na scéně! Babcock povede Laineho a spol!

4. června 2023, 14:51

Viktor Pavlovec

Hádanka týkající se nového kouče Blue Jackets je konečně rozluštěna! Na střídačku se jako nový lodivod postaví Mike Babcock, který je opředen mnoha pověstmi, a proto bylo jeho angažování více než překvapivé. Babcock tak znovu nakoukne do NHL poté, co ho v listopadu 2019 vyhodili z Toronta.

Dlouho trvající sága ohledně hledání nového kouče v Ohiu je u konce. Mezi kandidáty nakonec zvítězil svérázný Mike Babcock. Pro mnohé to bylo velké překvapení, jelikož ostřílený trenér koučoval naposledy v roce 2019 Toronto, odkud byl za své chování k hráčům vyhozen, přestože měl podškrábnutou osmiletou smlouvu. 

Tenkrát se jednalo o velký poprask. Mimo jiné Babcock požádal hvězdičku Maple Leafs Mitchella Marnera, aby mu dodal seznam, kde seřadí své spoluhráče podle toho, jak moc pracují na tréninku. Samotný seznam pak viděli všichni hráči v kabině. Marner byl tenkrát ještě mladým začínajícím hokejistou v NHL a tato událost jej velmi poznamenala.

Poté co dostal věhlasný kanadský kouč padáka, přesunul se k univerzitnímu hokeji, kde působil nejdříve jako vrchní poradce a v sezoně 2021/2022 jako hlavní trenér. Babcock se po tomto angažmá rozhodl 26. srpna 2022 oznámit konec své trenérské kariéry.

Vrátka zpět do NHL mu však otevřelo Ohio. O Babcockově jméně se ve spojitosti s Columbusem mluvilo dlouhou, jelikož po vyhození Brada Larsena byl právě bývalý kouč Toronta jedním z hlavních kandidátů. Ostatní týmy o kanadském kouči také pokukovaly, ale moc dobře věděly, že jeho angažování bude velký risk. 

Blue Jackets potřebují ale nutně nový impuls, jelikož sezona byla katastrofální a nezachránil ji ani příchod Johnnyho Gaudreaua. Ten hrál sice výborně, ale zbytek týmu těžce tápal. Jarmo Kekäläinen je navíc proslulý překvapivými tahy, které předvádí hlavně v draftových loteriích. 

Otázkou však zůstává, jak si svérázný trenér sedne s hvězdou Columbusu Patrikem Lainem. Ten už měl s trenéry několik výstupů a rozhodně nepatří k nejklidnějším povahám. Dokladem všeho je jeho vztah s Johnem Tortorellou, který se jej za jeho chování nebál stáhnout ze sestavy. 

Blue Jackets tedy již po několikáté volí velmi kontroverzního trenéra. Po výbušném Tortorellovi, který se nebál cokoliv říct do médií, situaci nezvládl ani Brad Larsen. Nyní si do Ohia přichází svou trenérskou kariéru prodloužit vítěz Stanley Cupu a dlouholetý trenér Red Wings, který si ale v posledním angažmá v Kanadě pořádně zavařil. Podaří se mu ukočírovat Laineho družinu a konečně najít potenciál týmu?

Zajímavý bude jistě již letošní draft, kde Columbus volí ze třetí pozice a bude vybírat z dostupných centrů. Do výběru už možná zasáhne právě Babcock, který si už črtá sestavu na nadcházející sezonu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.