bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Stanley Cup míří do Česka! Nejdřív uvidí slavnou trofej ve Frýdku-Místku

26. srpna 2021, 16:55

Tomáš Zatloukal

Už pár dní mají hokejisté prvoligového Frýdku-Místku hodně zajímavého pobočníka. Na led s nimi chodí Ondřej Palát, od července dvojnásobný vítěz Stanleyova poháru a jeden z nejlépe placených krajánků v NHL. Zatímco respektovaný univerzál, co umí perfektně bořit i tvořit, už v Česku je, stříbrný hokejový grál teprve do srdce Evropy putuje. Vzácná, leč němá návštěva dorazí, jako tradičně se svými strážci v bílých rukavičkách a perfektně padnoucích oblecích, příští středu.

Zatímco loni Palát s Janem Ruttou museli tradiční den se Stanley Cupem oželet, letos je epidemiologická situace podstatně příznivější, a tak natěšeným hráčům Tampa Bay Lightning v oslavách nic nebrání.

Česko díky nim po třech letech a poprvé od chvíle, kdy v Praze, Brně či Hodoníně křepčili Jakub Vrána s Michalem Kempným, tou dobou spoluhráči z kabiny washingtonských Capitals, uvidí kultovní hokejovou trofej.

1. září se Stanleyův pohár objeví ve Frýdku-Místku, rodném městě Paláta. Ten byl jedním z klíčových mužů na cestě Bolts za obhajobou, když se mimo jiné připomněl 13 body. O den později přijde Ruttova chvíle.

Stříbrný skvost, jemuž se s nadsázkou říká "starý křapáč", se od polských hranic přesune k těm rakouským. Rutta, ofenzivně laděný bek, co umí oživit týmovou hru, se narodil v Písku a právě tam chce Stanley Cup ukázat.

Slovák Erik Černák se potěší s pohárem už 31. srpna. To od něj, nejspíš z jeho rodných Košic, poputuje na dvoudenní českou návštěvu.

Palát bude podle Deníku se Stanley Cupem první školní den od 12:30 zhruba do 15:30 na náměstí Svobody, kde se mimo jiné bude promítat na velké obrazovce páté finále s Montreal Canadiens. Tampa ho doma zvládla fotbalově 1:0.

V Písku bude nejcennější hokejová trofej k vidění kolem poledne. Oslavy by měly probíhat v zahradách tamního kulturního domu.

Rutta není prvním hokejistou Tampy, kdo přiveze vzácný pohár do tohoto jihočeského města. A dokonce není ani prvním obráncem, jemuž se to poštěstí. Na koho naváže? Na Stanislava Neckáře.

"Stan" vyhrál s Lightning v roce 2004, kdy floridský klub ovládl NHL poprvé.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.