bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

St. Louis s Vránou se postaví Detroitu, lídr Západu zkusí přibrzdit rozjetý Vancouver

21. března 2023, 17:22

Milan Huppert

Noc z úterý na středu přinese bohatou dávku toho nejlepšího světového hokeje. Detroitem nechtěný Jakub Vrána může svému bývalému zaměstnavateli v dresu Blues ukázat co proto. Vegas zavítá v souboji dvou velmi dobře hrajících týmů do arény Canucks, představí se i řada týmu tvrdě bojující o play-off.

Senátoři z Ottawy zůstávají v boji o play-off, avšak potřebují nutně začít sbírat body. Přidat druhé vítězství během dvou dnů ovšem nebude vůbec snadné, míří totiž na půdu Bostonu, suveréna letošní sezóny a týmu, který vyhrál poslední tři zápasy, během nichž nastřílel patnáct gólů. Značnou měrou se na úspěchu podílel i David Pastrňák, jemuž chybí poslední dvě branky k dosažení padesátky, sedm kanadských bodů mu pak schází k dosažení stovky.

Vůbec se nedaří Buffalu, přesto i tento celek nadále živí šance na postup. Vyhrál v jednom z posledních osmi klání, na osmou Floridu ztrácí sedm bodů. Soupeřem bude Nashville, ten na Západě zaostává za postupem o bodů pět. Během tří dnů si zopakují odvetu Montreal s Tampou, první měření sil ovládli Bolts výsledkem 5:3.

V našlapané Západní konferenci každý další den pořádně míchá pořadím. Pátá Minnesota klidně může poskočit na třetí pozici, ale soupeře nemá vůbec jednoduchého, Ďáblové okupují třetí příčku Východní konference, navíc mají výhodu domácího prostředí. 

6:0 a 7:0, to jsou poslední dvě utkání v podání newyorských Rangers. Dalším na řadě jsou Hurikáni, ti sice figurují na druhém místě Východu, avšak v poslední době nepředvádí úplně ideální výkony. Poslední postupové místo aktuálně drží Florida, jež nabrala výbornou formu, v sedmi případech vyhrála šestkrát a další na řadě je Philadelphia. Letci se trápí, za poslední dva týdny získali jenom dva body.

Ve vážných komplikacích se nachází Washington. Parta okolo Alexandra Ovečkina ztrácí na postup šest bodů, navíc dvakrát za sebou prohrál. Nelichotivou sérii zkusí přerušit v roli obrovského favorita proti poslednímu týmu celé soutěže, Columbusu. V bitvě o postup do play-off čeká ještě spoustu práce i sedmé Islanders. Ostrované doma vyzvou Toronto, v případě Javorových listů se hraje o co nejlepší postavení pro blížící se vyřazovací část.

Zajímavý zápas čeká na Jakuba Vránu. Český útočník u Bluesmanů v sedmi utkáních nastřílel pět gólů a přidal jednu asistenci, přičemž další kanadské body zkusí zaznamenat proti celku, v němž nedávno působil, tedy Detroitu. Rudá Křídla prohrála třikrát v řadě a pomalu, ale jistě se jim vzdalují postupové příčky.

Na Západě osmý Winnipeg disponuje čtyřbodovým náskokem na Calgary. Navýšit náskok plánuje v duelu s Kojoty. Tourignyho družina však nabrala velmi dobrou formu a je již čtyři zápasy neporažena. 

Velmi dobrou výchozí pozici pro závěr základní části se pyšní třetí Dallas a Seattle, právě tyto dva týmy spolu změří síly. Hokejisté Stars naposledy v přestřelce pokořili Calgary, Kraken nestačil na Edmonton. Do akce míří i Plameny, které mají co napravovat, neboť ve včerejším utkání schytaly debakl 2:8 od Los Angeles. Doma přivítají Kačery z Anaheimu, třetí nejhorší tým Západu.

V posledním střetnutí bohatého programu vedoucí mužstvo Západní konference Vegas odlétá do Kanady, přesněji do Vancouveru. Zlaté rytíře nečeká nic snadného, sice pětkrát z posledních šesti utkání vyhráli, ale Kosatky se pyšní ještě lepší formou, ty poznaly přemožitele v jediném z předešlých osmi případů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.