bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Spousta napjaté práce. Účast hokejistů z NHL na olympiádě není stoprocentně jistá

9. září 2021, 16:38

Jiří Lacina

Po náročné sérii jednání nestihl ani vydechnout. Šéf Mezinárodní hokejové federace René Fasel dosáhl s NHL dohody na účasti nejlepších hokejistů pod pěti kruhy, čímž ale zdaleka nic nekončí. Naopak, povinností je na všech frontách fůra.

„Je před námi spousta práce, stále není po všem,“ zdůraznil jednasedmdesátiletý Fasel.

Nepříjemné je, že úplná jistota účasti elitních hokejistů v Pekingu neexistuje. Jak řekl Fasel agentuře AP, „během jednání panovala celková shoda na tom, že v případě špatné situace ohledně covidu nebude NHL vyslání hráčů do Číny riskovat“.

Jak už jsme na našich stránkách informovali, liga i Hráčská asociace očkování po hokejistech tvrdě vyžaduje. Všeobecně se předpokládá, že 90-95% hráčů bude očkovaných už při nástupu do zářijových přípravných kempů.

V zámoří už začali

Brzo, pravděpodobně do poloviny října, se dozvíme širší týmové soupisky. Všech dvanáct zemí oznámí hráče, kteří budou připadat v úvahu pro reprezentaci. Finální třiadvacetičlenné sestavy se dočkají zveřejnění v lednu.

V zámoří začali jmenováním výkonných funkcionářů. Američané vybrali jako trenéra Mikea Sullivana. „Pokusíme se dát dohromady trenérský štáb a vybrat okruh hráčů, abychom měli ten nejvíc konkurenceschopný tým, který může vyhrát zlatou medaili.“

Ve výběru hvězd a pruhů určitě nebude scházet nejlepší střelec minulé sezóny Auston Matthews, nejlepší obránce, držitel Norris Trophy, Adam Fox, nebo finalista Vezina Trophy Connor Hellebuyck. S výběrem a přípravou Sullivanovi pomůžou John Hynes z Nashvillu, Todd Reirden z Pittsburghu, bývalý kouč Rangers David Quinn a nedávno skončivší gólman Ryan Miller.

„Je to parta, o které víme, že může být úspěšná,“ věří generální manažer Spojených států amerických Stan Bowman, jehož země brala za účasti hráčů z NHL stříbro na hrách 2002 a 2010.

Výběr Kanady bude stavět Doug Armstrong ze St. Louis, vítěz Stanley Cupu 2019. Z postu trenéra ho doplní aktuálně dvojnásobný šampión Jon Cooper z Tampy Bay. Pakliže se nezraní, mužstvo určitě povede světový fenomén Connor McDavid, který se těší na první olympijský start.

Už začátek sezóny je kvůli loňskému ročníku mírně posunutý na 12. října. Únorová olympijská pauza vezme další týdny. Play off se tak příští rok protáhne určitě až do pozdního června.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.