bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Špatná zpráva z Detroitu. Vrána musí na operaci, stihne olympiádu?

30. září 2021, 19:32

Ondřej Mach

Český útočník Jakub Vrána zmešká start nové sezony NHL, čeká ho operace zraněného ramene. Red Wings by měl chybět minimálně čtyři měsíce, potvrdil trenér Jeff Blashill.

Pětadvacetiletý Vrána se připravoval na svou první kompletní sezonu v organizaci Detroit Red Wings.

Rodák z Prahy se do Motor City přesunul letos v dubnu, kdy se stal součástí výměny za Anthonyho Manthu.

Společně s ním získal generální manažer Steve Yzerman dvě vysoké volby na draftu a Richarda Pánika. 

Český útočník v novém působišti do konce základní části stihl jedenáct zápasů, ve kterých vstřelil osm branek a přidal dvě asistence. 

V květnu se pak s národním týmem zúčastnil světového šampionátu v Rize. Na turnaji zaznamenal bilanci dvou gólů a dvou nahrávek. 

O tři měsíce později se Vrána s Detroitem jako chráněný volný hráč dohodl na novém tříletém kontraktu. Celkem si vydělá 15,75 milionu dolarů, v rámci týmové soupisky je třetím nejlépe placeným hráčem.

Jeho anabáze na severu Spojených států ale nepokračuje příliš šťastně.

Situaci kolem Vránova zranění bude pozorně sledovat také reprezentační trenér Filip Pešán, jeho účast na olympijských hrách v Pekingu by mohla být v ohrožení. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.