bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sóluješ? Tak budeš sedět! Hvězda Islanders třetinu pouze divákem

22. ledna 2020, 18:33

Jiří Sameš

New York Islanders triumfovali v noci na středu 22. ledna na ledě svého největšího rivala, New York Rangers 4:2. Navzdory velké a důležité výhře, útočník Mathew Barzal si zápas rozhodně neužil...

Celou třetí třetinu zmiňovaného utkání totiž proseděl na střídačce. Poslední střídání měl v závěrečné minutě prostředního dějství.

Zranění nebylo důvodem absence Mathewa Barzala. Co se tedy přihodilo?

„Zdravotně je v pořádku," řekl po zápase zvídavým novinářům hlavní trenér Islanders Barry Trotz.

„Důvod, proč seděl? On moc dobře ví... Je to věc mezi Mathewem Barzalem a trenérem," pokračoval stroze. 

Později ale Barry Trotz přece jen prozradil více. 

Uvedl, že Barzal seděl, protože upřednostňoval na kluzišti sebe před týmem. Alespoň tak tedy tvrdí Arthur Staple z uznávaného webu The Athletic na svém twitterovém účtu.

V oficiálním zápise duelu sice najdete, že Barzal měl ve 42. minutě střídání, které trvalo 40 vteřin. Avšak pokud byste shlédli třetí třetinu utkání, hokejistu budete na ledě hledat marně.

Osudnou se mu stala zřejmě špatná, jednoduchá přihrávka, kterou způsobil přečíslení soupeře. A právě na konci druhé periody.

Místo Barzala zaujal útočník Derick Brassard, lajnu tvořil společně s útočníky Jordanem Eberlem, Andersem Lee. 

Barzal jinak předtím stihl dvě asistence. Na kluzišti strávil celkem 15 minut a jednu vteřinu.

Barzal, dvaadvacetiletý Kanaďan, odehrál v letošní sezoně zatím 49 zápasů, přičemž v nich vstřelil 17 gólů a zapsal celkem 42 kanadských bodů.

O víkendu se zúčastní Utkání hvězd NHL, jehož hostitelem budou St. Louis, Enterprise Center.

Islanders zastavili díky úspěchu na hřišti Rangers sérii tří proher, v tabulce Metropolitní divize jsou potom nyní na třetím místě (bilance 29-15-5). 

Příští duel sehrají 1. února, kdy přivítají Vancouver Canucks.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.