bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Snad v Detroitu zůstanu až do konce sezóny, přeje si probuzený kanonýr Vanek

17. ledna 2017, 12:00

Vojtěch Balon

Nejlepší roky své bohaté kariéry prožil rakouský snajpr Thomas Vanek (na snímku zcela vlevo) ještě v dresu Buffala. Když ale bylo jasné, že zlaté časy Sabres jsou pryč, rodák z Badenu šel o dům dál: k newyorským Islanders. Ani na Long Islandu nevydržel Vanek dlouho, ještě v téže sezóně 2013/2014 posílil před play-off Montréal. Tam ale Thomas Vanek postupně upadl v nemilost trenéra Therriena a v létě se přesunul do Minnesoty, aby byl nakonec vykoupen ze smlouvy a před tímto ročníkem podepsal roční smlouvu s Detroitem.

V omlazeném kádru Red Wings se góly a nahrávky čekaly spíše od jiných hráčů, Vanek je ale s dvanácti trefami nejlepším střelcem týmu a společně s kapitánem Henrikem Zetterbergem kraluje týmovému bodování. Příznivci Detroitu letos mnoho důvodů k radosti nemají, Vanekova forma je jeden z mála pozitiv trápícího se týmu, který dělí pouhé dva body ode dna Východní konference.

Ve slabé Atlantické divizi sice mají svěřenci Jeffa Blashilla šanci na 26. účast v play-off v řadě, ta se ale týden od týdne začíná tenčit, a tak je dost možné, že generální manažer Ken Holland se před přestupovou uzávěrkou pokusí zkušeného kanonýra Thomase Vaneka vyměnit za volby v draftu či perspektivnějšího mladíka. „Doufám, že dáme dohromady pár výher a zůstanu v Detroitu. Ale rozumím tomu, že hokej je byznys, ostatně ve stěhování už jsem docela dobrý,“ usmál se Vanek, který za poslední čtyři roky hrál za pět různých týmů.

Jak se začíná detroitská marodka vyprazdňovat, Red Wings konečně vyhrávají a nenápadně se škrábají vstříc play-off. Včera celek z amerického města automobilů udolal Montreal těsně 1:0, jediný gól zápasu nevstřelil nikdo jiný, než Vanek. „Skvěle k nám zapadl, v útočném pásmu mu to neuvěřitelně myslí,“ vysekl mu poklonu kouč Blashill.

S ohledem na budoucnost by se Red Wings vyplatilo obětovat natáhnutí úctyhodné šňůry účastí ve vyřazovacích bojích, nakonec se ale klidně může stát, že nečekaný hrdina Thomas Vanek nakonec Detroit do play-off prostřílí.

A pokud ne, ve stěhování už je docela dobrý.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.