bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smolař Laich podruhé přišel o šanci na Stanleyův pohár, ale Leafs se s ním trefili do černého

2. března 2016, 19:00

Vojtěch Balon

Velezkušený útočník Brooks Laich se těsně před přestupovou uzávěrkou stěhoval spolu s Connorem Carrickem a volbou ve druhém kole draftu do Toronta za Daniela Winnika a páté kolo draftu. Generální manažer Capitals Brian MacLellan se zbláznil, říkáte si.

Tak tomu ale není, Brooks Laich totiž pobírá - v porovnání se svými výkony - astronomické 4 miliony dolarů za sezónu, jeho stropová zátěž je pak ještě o půl miliónu vyšší (o tom si ostatně můžete přečíst zajímavý článek z klávesnice Tomáše Zatloukala). Washingtonští mohou být rádi, že si udělali prostor pod mzdovým stropem (ačkoliv MacLellan trejd svého dlouholetého srdcaře obrečel), mnout ruce si ale mohou i v ontarijské metropoli.

K tomu se ale dostaneme až později.

Za zmínku totiž rozhodně stojí, že trejd ze silného týmu do fackovacího panáka ligy nepotkal Laicha poprvé. Manžel půvabné herečky Julianne Hough se v roce 2004 stěhoval z Ottawy, která tehdy patřila mezi aspiranty na Stanleyův pohár, do tehdy slaboučkého Washingtonu. V hlavním městě Spojených států se za dvanáct let Laichových služeb zrodil ligový suverén, parta kolem Alexandra Ovečkina letos trhá rekordy.

Caps jsou letos považováni za jednoho z favoritů na zisku Stanley Cupu, Brooks Laich ale u případného úspěchu stejně jako před dvanácti lety nebude. Ačkoliv si rodák z Wawoty hraním hokeje vydělal už přes 30 milionů dolarů, je těžké jej v tuto chvíli nelitovat...

"Ve Washingtonu před námi byla obrovská příležitost. Odevzdal jsem tam dvanáct let svých služeb a opravdu jsem doufal, že na Stanleyův pohár konečně dosáhneme," přiznal Laich. "Jsem upřímný chlap a lhal bych, kdybych tvrdil, že mě nezklamalo, že u toho nebudu moci být. Na druhou stranu, změna je život a hrát v Národní hokejové lize je privilegium. Čeká mě nová kapitola," snažil se sympatický útočník zůstat pozitivní.

Právě tento přístup se bude Maple Leafs v kombinaci s Laichovými zkušenostmi tuze hodit. Lou Lamoriello šel do rizika, protože Brooks Laich se klidně mohl naštvat a zachovat se podle jako jeho téměř o generaci mladší kolega Jonathan Drouin, v jeho případě by se navíc těžko mohl někdo divit. Kanadský sympaťák si ale zachoval nadhled a troufám si tvrdit, že by Listům prospělo, kdyby se stal v létě jejich příštím kapitánem (nehledě na to, zdali s Torontem podepíše Steven Stamkos).

Chtělo by se říct, že Laich by tuto roli zvládl neporovnatelně lépe než Dion Phaneuf, který obrovský tlak neunášel, při rozhovorech vypadal jako hromádka neštěstí a fanoušci mu to dávali najevo. Jasně, Brooks Laich samozřejmě není nejšťastnější z toho, že jej dominantní Caps vyměnili, ale vsadil bych boty na to, že v Torontu udělá pro začlenění mladých hráčů do NHL vše.

"Jsem nadšený, že tu můžu být a svým spoluhráčům to ve zbytku sezóny chci svým přístupem dokázat," nechal se ostatně slyšet silně věřící evangelík.

Rajská hudba pro uši Lamoriella a hlavně Laichova nového kouče Mikea Babcocka, nemyslíte?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.