bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smlouvu v NHL zatím nemají. Kanadský svaz tak láká velké hvězdy na olympijský turnaj

28. července 2017, 12:00

Michal Sobotka

Při současném trendu, který se zaměřuje na mladší hokejisty, se těm starším stále hůř shání angažmá. Speciálně pro příští sezonu má ale Hockey Canada plán. Vzhledem k neúčasti NHL na olympijských hrách by totiž ráda využila zkušenějších hráčů, kteří jsou dosud v zámoří beze smluv.

Pokud se do února nic nezmění a hráči na nabídku svazu kývnou, mohla by přeci jen Kanada vyslat zajímavou sestavu do Pchjongčchangu. Ve hře totiž zůstávají jména jako Jarome Iginla, Mike Fisher, či Shane Doan. Se všemi už hovořil také Sean Burke, který byl před pár dny jmenován generálním manažerem kanadské reprezentace pro příští sezonu.

Televizní stanici TSN se podařilo získat vyjádření skrze Scotta Salmonda, viceprezidenta hokejových operací svazu. „Chováme k těmto hráčům obrovský respekt. Netřeba dodávat, že jejich zkušenosti a vůdčí schopnosti by se našemu týmu nesmírně hodily," řekl.

Všichni tři zkušení hokejisté ale budou samozřejmě preferovat setrvání v NHL. Jakožto volní hráči navíc klidně mohou podepsat kontrakty až v průběhu sezony. Například v případě Mika Fishera, jemuž skončila dvouletá smlouva na 8,8 miliónů dolarů, chce generální manažer Nashvillu David Poile zahájit nová jednání, která by bývalého kapitána Predators udržela v klubu.

Komisionář NHL Garry Bettman v dubnu potvrdil, že se hráči NHL olympijského turnaje nezúčastní. Fisher, Iginla a Doan by byli prvními volnými hráči, které by kanadská reprezentace povolala do zbraně. Před dvěma dny zveřejnil svaz seznam hráčů, kteří se zúčastní přípravných turnajů před největší akcí příštího roku.

2017 Soči Hockey Open

Brankáři: Justin Peters, Kevin Poulin

Obránci: Chad Genoway, Geoff Kinrade, Patrick McNeill, Maxim Noreau, Mat Robinson, Jonathan Sigalet, Karl Stollery.

Útočníci: Justin Azevedo, Gilbert Brulé, Brandon Buck, Kevin Clark, Andrew Ebbett, Bud Holloway, Rob Klinkhammer, Brandon Kozun, Ben Maxwell, Brandon McMillan, Eric O'Dell, Daniel Paille, Mason Raymond, Max Talbot, Linden Vey.

2017 Turnaj Nikolaje Pučkova

Brankáři: Kevin Poulin, Ben Scrivens

Obránci: Cam Baker, Carlo Colaiacovo, Stefan Elliott, Marc-André Gragnani, Kevin Klein, Shawn Lalonde, Craig Schira.

Útočníci: Taylor Beck, Sean Collins, Cory Emmerton, Ryan Garbutt, Andrew Gordon, David McIntyre, Jacob Micflikier, Trevor Parkes, Marc-Antoine Pouliot, Derek Roy, Greg Scott, Paul Szczechura, James Wright.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.