bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Smlouva pro veterána! Po Leddyho odchodu si Islanders pojistili zkušenost

19. července 2021, 10:30

Daniel Fekets

Andy Greene ještě nekončí! I v devětatřiceti letech jej budeme vídat na kluzištích NHL. Těsně před zveřejněním seznamu chráněných hráčů s ním Ostrované prodloužili smlouvu o další rok. Přijde si při ní na 750 tisíc dolarů, přičemž dalších 250 tisíc dolarů inkasuje jako podpisový bonus.

Nejlepší hokejovou ligu světa okusil poprvé až v pětadvaceti letech. Do doby, než po něm sáhlo New Jersey, působil v NCAA, kde oblékal dres Miami. Ďáblové šli v sezoně 2006/2007 do neznáma, nakonec se však v nenápadném zadákovi trefili do černého. 

Za New Jersey nastupoval bez přestávky až do sezony 2019/2020. V posledních pěti letech svého působení v Newarku plnil funkci kapitána. Poté byl vyměněn do Islanders, se kterými si dvakrát v řadě zahrál semifinále NHL. 

V uplynulé sezoně na něj kouč Barry Trotz rád sázel. K pětapadesáti zápasům v základní části přidal dalších devatenáct utkání v play-off. Na ledě trávil v průměru necelých osmnáct minut a zároveň si připsal 6 kanadských bodů. Greene však vyniká hlavně v obranných aspektech hry. 

Po výměně Nicka Leddyho do Detroitu potřebovali Islanders jednoho obránce, kterého by mohli vystavit na základě smlouvy v expanzivním draftu. To splnili díky podpisu s Greenem. Zároveň je vysoce nepravděpodobné, že by si jej Seattle vzal, takže Ostrované se i v další sezoně budou moct spolehnout na služby zkušeného obránce.

Celek z New Yorku si „ochránil“ v obranných řadách Scotta Mayfielda, Ryana Pulocka a Adama Pelecha. S posledně jmenovaným se ještě bude muset dohodnout na vylepšené smlouvě, neboť pro sezonu 2021/2022 se momentálně nachází v kolonce chráněných volných hráčů. 

Nicméně Leddyho odchodem se místo pod platovým stropem uvolnilo, takže pro Lou Lamoriella a spol. by neměl být problém Pelecha v týmu udržet. 

Islanders se tedy očividně snaží co nejvíce udržet pohromadě velice úspěšnou osu týmu, která už třikrát v řadě postoupila minimálně mezi nejlepších osm celků soutěže. Od roku 1984 nyní Ostrované prožívají svou nejúspěšnější éru.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.