bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Skončí Perron v St. Louis? Prvotní jednání údajně nedopadlo

18. června 2022, 7:00

Daniel Fekets

Čtyřiatřicetiletý křídelník David Perron odehrál v dresu St. Louis už jedenáct sezón. Velkou měrou se podílel na historickém triumfu Blues v roce 2019, nicméně v současné chvíli se zdá být jeho budoucnost v organizaci velmi nejistá.

St. Louis ukázalo na Perrona v závěru 1. kola draftu 2007. Hned po něm se stal členem hlavního týmu, na farmě za svou kariéru dokonce neodehrál jediné utkání. V létě 2013 zamířil do Edmontonu, který jej o rok později vyměnil do Pittsburghu. Rodák ze Sherbrooke nastupoval i za Anaheim a Vegas. Do St. Louis se už dvakrát vrátil. 

V posledních čtyřech sezónách patřil mezi opory mužstva. Pro vedení klubu byl výhrou, poněvadž ročně brával jen 4 miliony dolarů. S ohlédnutím na poměr cena/výkon si v St. Louis mohli lebedit. 

Dohromady s play-off Perron nasbíral v uplynulých čtyřech sezónách 259 kanadských bodů v 298 zápasech. Parádní bilance! 

Není divu, že si krátce po svých čtyřiatřicátých narozeninách touží vydělat více. Rád by dostal čtyřletou smlouvu, avšak u generálního manažera Douga Armstronga zatím nepochodil. Ten mu nabízí dvouletý kontrakt za mnohem nižší plat, než sám Perron očekával. 

Ačkoliv ještě 31. května vedení Blues označilo setrvání Perrona za jednu z priorit, nyní je situace spíše nakloněná tak, že si obě strany půjdou vlastní cestou.

Bluesmani mají směrem k nové sezóně pod platovým stropem k dispozici jen devět milionů dolarů. Pokud nedojde k dohodám, společně s Perronem se nechráněnými volnými hráči stanou brankář Ville Husso, obránce Nick Leddy a útočník Tyler Bozak.

Podepsáno zatím nemají ani chránění zadáci Niko Mikkola a Scott Perunovich. Vedení Blues musí zároveň myslet na budoucnost, poněvadž přesně za rok budou končit smlouvy i Vladimiru Tarasenkovi, Ivanu Barbaševovi či Ryanu O'Reillymu. 

Hokejisté St. Louis se ze své „zlaté generace“ pokusí ještě něco vytěžit. V letošním ročníku došli do konferenčního semifinále, kde se v šesti zápasech museli sklonit Coloradu. Jestli se v kádru celku z Missouri objeví i Perron, je momentálně ve hvězdách. Zatím to vypadá, že štěstí půjde zkusit jinde. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.