bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Simon Gagne kvůli smrti otce předčasně ukončil sezonu

13. ledna 2015, 12:00

Jan Prošek

Simon Gagne, který odehrál v National Hockey League 822 utkání, nedokončí svou patnáctou sezónu v této soutěži. V lidském životě jsou momenty, které nás donutí razantně přehodnotit priority a cíle. Přesně takovou událost zažil levý křídelní útočník Simon Gagne, kterému umřel otec.

Generální manažer Bostonu Peter Chiarelli v pondělí oznámil, že z osobních důvodů Simon Gagne předčasně končí tuto sezónu. Vzhledem k rozhodnutí samotného hráče klub upravil jeho statut na „suspendovaný hráč“. „V současné, pro něho tak těžké, době si přeje trávit čas s rodinou.  Jménem celé organizace Bruins bych chtěl sdělit, že má veškerou naší podporu. Vyjdeme mu maximálně vstříc. V souvislosti s postavením mužstva v tabulce potřebujeme mít všechna místa na soupisce obsazená. Na uvolněnou pozici tak doplníme jiného hráče. Bavil jsem se s ním o tomto postupu a řekl mi, že s tím souhlasí,“ nechal se slyšet Chierelli.

Bez ohledu, jak se cítí Bruins a Gagne, je to velmi smutný konec sezóny (a dost možná i celé kariéry).

„Poslední měsíce byly neuvěřitelně náročné pro mě a mého otce. Byl hodně nemocný, těžko se vyrovnávám s jeho smrtí. Aby člověk mohl hrát NHL s maximální výkonností, musí být mentálně, emocionálně a fyzicky naprosto vyrovnaný a připravený, musí být v pohodě. Cítím, že po těchto událostech bych se nedokázal dostatečně připravit na zápasy, a tak bych pro tým nebyl přínosem. Všichni lidé i hráči v organizaci Bruins jsou skvělí, pomáhají mé rodině, podporují nás. S Peterem (generálním manažerem klubu) jsem se bavil hodně dlouho. Shodli jsme se, že můj statut „suspendovaný hráč“ bude nejlepším řešením pro obě strany, na soupisce budou jen aktivní hokejisté, což je pro klub důležité. Nesmím opomenout poděkování všem fanouškům a hráčům napříč ligou, protože mě podporují a dodávají mi energii. Opravdu si toho cením,“ řekl k celé situaci samotný hráč. 

Simon Gagne není jediný hokejista National Hockey League, který v poslední době řeší podobné nepříjemnosti. Zach Parise z Minnesoty kvůli smrti svého otce vynechal nedávno dvě utkání, pak se na žádost manželky do nejslavnější hokejové soutěže světa znovu vrátil. Otázkou zůstává, jak to bude v případě hráče Bostonu. Gagne zcela určitě vynechá zbytek letošní sezóny. Co bude následovat, to je ve hvězdách. Na osudech těchto dvou hráčů a jejich rozhodnutí vynechat v těžké životní situaci zápasy, je vidět, že i když se v profesionálním sportu očekávají takřka nadlidské výkony, jsou sportovci stále „jen“ lidé, kteří mají priority nastavené tak, že sport není bezmezně na prvním místě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.