bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Šesťorkin na marodce. Rangers povolali Slováka, zažije debut?

5. prosince 2021, 17:16

Matěj Hodoval

Jeden z gólmanů s aktuálně nejlepší formou se zranil. Rangers přišli o Rusa Igora Šesťorkina, který nedohrál zápas proti San Jose. Vedení Jezdců tak v následujícím období bude sázet na Alexandara Georgieva, šanci by ale mohl dostat také Slovák Húska.

V utkání mezi San Jose a Rangers fanouškům New Yorku muselo pořádně zatrnout. V jednu chvíli totiž skončil bez jakéhokoliv kontaktu se soupeřem na ledě brankář Igor Šesťorkin, který si podle dostupných obrázků nejspíše natáhl sval v dolní části těla.

Z ledu do kabiny mu museli pomáhat spoluhráči a realizační tým, nemohl totiž pořádně zatížit pravou nohu.

Duel proti Sharks dochytal kolega Alexandar Georgiev, který navázal na bezchybný Šesťorkinův výkon a ani on Žralokům nedovolil skórovat. Rodák z Bulharska zastoupil newyorskou jedničku i v posledním zápase proti Chicagu, které rovněž Jezdci zvládli vítězně.

Pětadvacetiletý Georgiev ukazuje, že je schopen spolehlivě zaskočit, nicméně i tak by dlouhodobější ztráta Šesťorkina představovala pro Rangers problém. Vždyť ruský brankář chytá ve formě hodné Vezinovy trofeje.

Posuďte sami, po osmnácti odehraných duelech má na kontě třináct výher a pyšní se 93,7% úspěšností zákroků.

Podle zpráv z tábora Jezdců by se však nemělo jednat o dlouhodobější pobyt na marodce. „Myslíme si, že bude připraven opět zaskočit přibližně za týden,“ řekl novinářům hlavní trenér Gerard Gallant.

Mezitím jeho místo v prvním týmu zaujme slovenský gólman Adam Húska, jenž byl povolán z farmy v Hartfordu. Čtyřiadvacetiletý zvolenský rodák je tak blízko premiéry v National Hockey League. 

V nadcházejícím týdnu čekají celek z New Yorku tři představení, přičemž dvě z nich budou ve dvou dnech. Pakliže ještě Šesťorkin nebude fit, je velká pravděpodobnost, že trenérský štáb Rangers nasadí alespoň do jednoho klání právě Húsku.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.