bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Seattle jmenoval svého prvního kapitána, céčko připadlo Giordanovi

12. října 2021, 18:32

Matěj Hodoval

Když se National Hockey League rozšiřovala v roce 2017 o Vegas, rozhodli se Rytíři vstoupit do své premiérové sezony bez kapitána. Letos debutuje mezi elitou Seattle a vedení týmu se rozhodlo, že ve stopách Golden Knights nepůjde.

Kraken vstoupí do své úvodní sezony v NHL ve středu 13. října od 04:00 středoevropského času, kdy se představí právě na ledě Vegas.

Do tohoto utkání je povede nový a historicky první kapitán organizace. Seattle při volbě ukázal na muže, který má s touto rolí bohaté zkušenosti. S céčkem na prsou vedl dlouhých osm let svůj předchozí klub, tedy Calgary.

Logická volba. Nejen, že je “Gio“ obeznámen s tím, co obnáší vést své mužstvo, ale zároveň je také nejstarším hráčem na soupisce Krakenů. V nejlepší hokejové lize světa má odehráno 949 zápasů, letos nastoupí už do své šestnácté sezony.

„Je to pocta, že mi připadla zodpovědnost být kapitánem téhle party kluků a celé nové organizace. Moc to pro mě znamená. Když jsme se bavili, tak jsem říkal, že zkusím udělat vše, abych vedl mužstvo tím nejlepším způsobem,“ prohlásil Mark Giordano.

Výběr oznámili novému kapitánovi generální manažer Ron Francis a hlavní trenér Dave Hakstol. Podle slov druhého jmenovaného šlo o proces během tréninkového kempu, který jasně ukázal, že osmatřicetiletý Kanaďan je tou správnou volbou.

Nováček soutěže zároveň oznámil i Giordanovy asistenti. Těmi budou obránce Adam Larsson a útočníci Yanni Gourde, Jordan Eberle a Jaden Schwartz.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.