bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Seattle hlásí posilu! Jeho farmu povede vítěz Stanley Cupu

22. června 2022, 7:00

David Zlomek

Farmářská AHL hlásí velký trenérský návrat. Poté, co se Dan Bylsma potloukal po pozicích asistenta, dostane konečně na starost pozici hlavního kouče. Vítěz Stanley Cupu s Pittsburghem povede zbrusu nový tým z Coachella Valley, jenž bude farmou pro organizace ze Seattlu.

Byla mu predikována velká kariéra. Hned poté, co během sezony 2008/09 nahradil v Pittsburghu Michela Therriena, hned vyhrál Stanley Cup. Následovaly sezony, které se sice v základní části povedly (v divizi nikdy neskončil hůř než druhý), ale v play off už to nešlo. I přesto v roce 2011 získal trofej pro nejlepšího trenéra ligy.

Nakonec po prohře ve druhém kole play off v roce 2014 skončil, na lavičce NHL se jako hlavní trenér objevil až na počátku sezony 2015/16, kdy ho angažovalo Buffalo. Tam to žádná sláva nebyla, vydržel pouhé dva ročníky.

Od té doby? Samé pozice asistenta. Ať už to bylo v Detroitu, na lavičce reprezentace Spojených států nebo naposledy v Charlotte Checkers. Záložní tým v minulém ročníku sdílela Florida s nováčkem ze Seattlu.

Ten bude mít svůj vlastní tým až od příští sezony a povede jej právě Bylsma.

„Je to jedinečná příležitost pokračovat ve spolupráci se Seattlem při budování organizace postupně nahoru,“ uvedl Bylsma v tiskové zprávě.

Spokojeností zářil i Ron Francis, šéf celé organizace. „Hlavní trenér našeho týmu v AHL hraje stěžejní roli ve vývoji budoucích hráčů Kraken,“ uvedl Francis ve stejném prohlášení. „Dan v uplynulé sezóně pracoval s našimi nadějemi v Charlotte a do našeho nového klubu přináší bohaté zkušenosti z NHL i AHL.“

Není sporu o tom, že jednapadesátiletý Bylsma má ještě v hlavě křeslo trenéra v NHL. Třeba se do něj dostane skrze dobrou práci na farmě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.