bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sázka na finský tandem nevyšla. Dallas si ponechá Lehtonena, Niemiho ze smlouvy vyplatí

27. června 2017, 8:00

Michal Sobotka

Před třemi roky přišel s cílem utvořit vyrovnanou dvojici s Karim Lehtonenem. Tento tah ale nesvědčil ani jemu. Brankář Antti Niemi se tak s Dallasem loučí. Klub z Texasu jej nabídl ostatním celkům. Nikdo neměl zájem. Z kontraktu tak vítěze Stanleyova poháru z roku 2010 vyplatí.

Téměř deset a půl miliónu dolarů utrácel Dallas za svou brankářskou dvojici z Finska. Pravdou je, že tento krok se mu hrubě nevydařil. Kari Lehtonen a Antti Niemi podávali hodně nestabilní výkony a výrazně se podepsali pod neúspěch Stars v minulém ročníku. S jedním z nich se tak musel generální manažer Jim Nill rozloučit a prstem ukázal na druhého jmenovaného.

Tento tah v podstatě naznačil už téměř dva měsíce starý zisk brankáře Bena Bishopa. Nill se snažil Niemiho původně vyměnit, ale podle očekávání nebyl moc úspěšný. Trh s brankáři je v tuto chvíli poměrně stabilní a navíc 4,5 miliónu si žádný z ostatních celků pod křídla vzít nechtěl.

Vítěz Stanleyova poháru s Chicagem z roku 2010 neprožil vůbec dobrou minulou sezonu. Odchytal téměř polovinu utkání v základní části, ale za 37 zápasů byla jeho úspěšnost hodně bídná (89,2 %). V průměru navíc inkasoval 3,3 gólu na jedno utkání. Vyplacením Niemiho ze smlouvy ušetří Dallas 1,5 miliónu pod platovým stropem.

Ani teď Stars za své brankářské duo rozhodně neušetří. Ben Bishop by ale přeci jen měl dostávat více prostoru a je pravděpodobné, že Kari Lehtonen se více stáhne do pozice brankářské dvojky, ačkoli jeho mzda je pořád o milión dolarů větší (bere 5,9).

Stars také podepsali obránce Esu Lindella na dva roky a v hodnotě 2,2 miliónů ročně. Společně s ním zůstává v týmu také útočník Mark McNeill, který prodloužil o rok.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.