bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sága je u konce! Taylor Hall byl vyměněn do Arizony

17. prosince 2019, 0:08

Ondřej Mach

Jeho jméno bylo s výměnou spojováno dlouhodobě, nyní je všem dohadům konec. Novým působištěm Taylora Halla se stala Arizona, Coyotes za osmadvacetiletou hvězdu obětovali tři mladé hráče a dvě podmíněné volby v draftu.

Devils v rámci trejdu získali obránce Kevina Bahla a útočníky Nicholase Merkleyho a Natea Schnarra. New Jersey kromě toho obdrželo podmíněnou volbu v prvním kole draftu 2020 a podmíněnou volbu ve třetím kole draftu 2021. S Hallem se do Arizony stěhuje ještě útočník Blake Speers.

Pokud zmíněná volba v nadcházejícím draftu bude jednou z prvních tří, dostanou Ďáblové arizonskou volbu v prvním kole v roce 2021. Volba ve třetím kole draftu 2021 se stane volbou ve druhém kole, když Kojoti vyhrají jednu sérii play off nebo s Hallem prodlouží smlouvu. Pokud se naplní obě skutečnosti, promění se ve volbu v prvním kole. 

„Taylor Hall je jedním z elitních talentů v dnešním hokeji: vítěz Hart Trophy, špičkový hráč a jeden z nejtalentovanějších útočníků v NHL,“ uvedl generální manažer Coyotes John Chayka. „Z Taylorova příchodu jsme nadšeni. Budeme dál pokračovat v naší misi, abychom do Arizony přinesli Stanley Cup.“

Hall v probíhajícím ročníku odehrál 30 utkání, vstřelil šest gólů a přidal devatenáct asistencí. V létě se může stát nechráněným volným hráčem, momentálně si vydělá ročně šest milionů dolarů. Součástí dohody je jinak i podmínka, že si Ďáblové ponechají padesát procent jeho platu.

New Jersey se s osmadvacetiletým útočníkem dlouho snažilo prodloužit smlouvu. I přes mohutné letní posilování začalo mužstvo sezonu velmi špatně, což jistě hrálo velkou roli při Hallově rozhodování. Devils jsou v současné době na posledním místě Metropolitní divize.

Rodák z Calgary nastupoval za tým čtvrtou sezonu, v ročníku 2017/18 získal Hart Trophy pro nejužitečnějšího hráče soutěže. Loni vinou zranění zmeškal posledních 47 zápasů a v únoru podstoupil operaci levého kolene. 

Předtím působil v Edmontonu, v roce 2016 ale zamířil z Kanady na východ výměnou za obránce Adama Larssona. V NHL odehrál dosud 592 utkání a zapsal 536 bodů za 208 gólů a 328 nahrávek. 

Podle žurnalisty Darrena Dregera z TSN by měl v létě vyzkoušet trh s volnými hráči. Dreger zároveň uvedl na svém twitterovém účtu, že Hallův agent Darren Ferris bude naslouchat nabídkám Arizony ohledně prodloužení kontraktu. 

Coyotes se do vyřazovací části National Hockey League neprobojovali od roku 2012. Podaří se jim to letos s Hallem?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.