bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Sabres zbrojí na bitvu o play-off, z Anaheimu získali Montoura

25. února 2019, 4:40

Jiří Sameš

Buffalo Sabres se ještě nevzdávají účasti v letošním play-off. V neděli, 24. února, se proto také rozhodli pro výměnu s Anaheimem Ducks, díky které posílili o obránce Brandona Montoura.

Čtyřiadvacetiletý Montour letos v 62 zápasech zaznamenal za pět gólů a 20 asistencí celkem 25 kanadských bodů. Byl vůbec nejproduktivnějším bekem Ducks.

„Brandon je mladý, ofenzivně laděný obránce. Je pravák a našemu týmu dodá zkušenosti v případném play-off," uvedl v prohlášení Jason Botterill, generální manažer Sabres.

Montour je celkově 55. mužem draftu 2014. V kariéře doposud stihl v 169 zápasech posbírat celkem 63 kanadských bodů - 16 gólů, 47 asistencí.

Sabres v tabulce Východní konference momentálně patří desáté místo se ziskem 66 bodů. Za druhou divokou kartou, kterou drží Carolina Hurricanes, zaostávají zpět o šest bodů.

Z posledních 10 zápasů Šavle vybojovaly bilanci 4-4-2.

Ducks za Montoura jako protihodnotu získali volbu v prvním kole draftu 2019 a prospekta, obránce Brendana Guhleho.

Guhle nastoupil už do 23 zápasů v nejlepší hokejové lize světa. Připsal si přitom za pět asistencí celkem pět kanadských bodů. Letos odehrál pouze dva zápasy, přičemž nebodoval.

„Brendan Guhle je vynikajícím bruslařem, který je připraven udělat další krok ve své kariéře. Jeho příchod, společně s volbou v prvním kole draftu, je pro nás důležitým krokem, abychom se posunuli vpřed" zmínil Bob Murray, generální manažer a dočasný trenér Ducks.

Zmiňovaná volba v draftu bude pocházet od San Jose Sharks či od St. Louis Blues (obě ve vlastnictví Sabres). Záležet bude na konečném pořadí výběru na vstupním draftu NHL 2019.

Kačeři se v tabulce Západní konference aktuálně nacházejí na předposlední, čtrnácté pozici se ziskem 57 bodů. Na druhou divokou kartu, Minnesotu Wild, ztrácejí devět bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.