bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rytíři stoupají tabulkou i přes početnou marodku. Vítězně se vrátil Pacioretty

26. listopadu 2021, 10:52

Daniel Fekets

Po hrůzném vstupu do sezony jde jeden z předsezonních aspirantů na Stanley Cup pozvolna nahoru. Od 15. října mu chyběla kvůli problémům v dolní části těla jedna z klíčových postav. Max Pacioretty se však do sestavy vrátil. Celku z města hazardu pomohl k vítězství 5:2 na ledě Nashvillu jednou asistencí. Ve třech svých letošních duelech v základní části nasbíral 4 kanadské body.

Dalo by se říct, že marodka hokejistů Vegas dlouho nebrala konce. Alespoň mírnou náplastí pro kouče Petera DeBoera bylo, že se mu do sestavy vrátil Max Pacioretty, který odehrál po čtyřicetidenní pauze něco málo přes 17 minut.

Třiatřicetiletý útočník si hned připsal asistenci. V úplném závěru totiž přihrál Marku Stoneovi na gól do prázdné branky. „Max se do utkání dostal skvěle. Měl zranění, kvůli kterému musel být pět týdnů mimo. Jednalo se o problémy v dolní části těla, takže dělat nemohl vlastně vůbec nic,“ připomněl kouč DeBoer.

„Pořádně trénoval zhruba týden. Dostává se do toho, ale já vím, že se o něj mohu opřít. Proti Nashvillu odehrál 17 minut a vypadalo to opravdu dobře. Jen málo hráčů se dovede takto vrátit,“ pochválil. 

Semifinalista loňského ročníku NHL má problémy s početnou marodkou. V uplynulých dnech a týdnech se nemohl opřít o služby obránce Alece Martineze, Williama Karlssona, Jonathana Marchessaulta či Nolana Patricka. Stále větší a větší prostor dostávají podstatně mladší hokejisté.

I bez těchto klíčových jmen se ale Rytíři tabulkou zvedají. Patří jim čtvrtá příčka v konferenci, lepší jsou jen celky Calgary, Edmontonu a Minnesoty. Po velmi špatném startu se Vegas může momentálně pyšnit osmi výhrami z posledních jedenácti zápasů.

Je však pravdou, že přímých konfrontací s týmy z úplné špičky NHL Golden Knights zatím mnoho neměli. V polovině listopadu se střetli s Carolinou, které však na domácím ledě podlehli 2:4. Třesk ohněm je čeká v následujících dnech. V noci ze soboty na neděli přivítají McDavida a spol., posléze vyzvou Anaheim a Calgary. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.