bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Roste Pittsburghu v Johnu Marinovi budoucí opora zadních řad?

13. října 2019, 10:45

Ondřej Mach

Tučňáky zatím na startu nového ročníku trápí spíše problémy v útoku, o to víc zřejmě fanoušky těší zapracování mladého obránce do sestavy. John Marino udivuje svojí vyzrálostí a hlasitě si říká o místo v obraně pensylvánského celku.

Když Penguins mladého obránce v červenci získali z Edmontonu, nikdo tomu nevěnoval velkou pozornost. Marino za sebou v té době měl tři roky v univerzitní lize NCAA a od Oilers, kteří jej v roce 2015 draftovali, nabídku smlouvy nedostal.

Výměnou za vcelku neznámého beka do Alberty putovala podmínečná volba v šestém kole Vstupního draftu v roce 2021. Platnosti by nabyla v případě, že by hráč s klubem podepsal smlouvu nebo by Pens vyměnili jeho práva.

Nakonec došlo na první možnost, Marino ani ne dva týdny nato podepsal dvouletý nováčkovský kontrakt. Generální manažer Jim Rutherford se už na adresu mladého obránce obdivně vyjadřoval po výměně, nyní se ukazuje proč.

Rodák z North Easton totiž zaujal v přípravě a nasadil brouka do hlavy trenérskému štábu. V pěti zápasech zapsal dvě asistence a byl druhým nejlepším hráčem týmu co se týče statistiky plus minus (+5).

Kromě toho udivoval skvělým přehledem, rozehrávkou a vyvážením puku z vlastního pásma. Tedy přesně atributy, které v červenci zmiňoval Rutherford, a které obranné řady Pittsburghu velmi postrádají.

Trenér Mike Sullivan se tak rozhodl Marina ponechat na soupisce, a to i po nepříjemných zraněních Malkina nebo Bjugstada. Premiéru v National Hockey League si odbyl 8. října jako sedmý obránce proti Winnipegu a dva dny poté dokonce ze sestavy vytlačil ostříleného Erika Gudbransona.

„Zařadili jsme ho do sestavy, protože si myslíme, že nám může pomoci vyhrát. Dali jsme ho tam, protože je to dobrý hokejista a ukazuje nám to už od tréninkového kempu. Proto jsme se ho rozhodli zařadit do sestavy. A myslím, že dnes hrál opět velmi dobře,“ pochválil jej kouč Sullivan.

Marino mimo ofenzivy skvěle zvládá i defenzivní povinnosti. „Jako obránce je vaším prvním úkolem dostat puk z vašeho pásma,“ řekl sám dvaadvacetiletý hráč. „Vrátit se, být první u kotouče a pokud možno ještě zaútočit.“

Ve svém druhém utkání na ledě strávil přes šestnáct minut, odehrál celkem 22 střídání a připsal si jednu střelu na branku. Většinu času nastupoval po boku Jacka Johnsona. Právě toho by dobré výkony talentovaného beka mohly stát místo.

Johnson dlouhodobě patří k největším kandidátům na odchod z Pittsburghu. Trenéru Sullivanovi se nyní zcela logicky nabízí myšlenka, zda by Marino neodvedl minimálně stejnou práci jako obránci s tučnými kontrakty - Jack Johnson nebo Erik Gudbranson.

Na podobné úvahy je ještě brzy. Bude však zajímavé sledovat, jak bude vývoj Johna Marina pokračovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.