bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rodina na prvním místě. Sekera končí bohatou kariéru

19. července 2022, 9:25

David Zlomek

Jedna z nejvýraznějších postav slovenského hokeje se rozhodla, že už hokeje stačilo. Andrej Sekera v pondělí ukončil kariéru, v NHL odehrál dohromady šestnáct sezon. O konci už nějakou dobu přemýšlel, teď je to definitivní.

Šestatřicetiletý obránce odehrál v uplynulé sezoně pouze dvaatřicet zápasů. Bylo mu jasné, že v Dallasu, kde mu v létě skončila smlouva, už zájem nebude.

Náznaky přicházely už v průběhu sezony, důkazem budiž menší vytížení nebo například umístění na waiver listinu, odkud si ho však nikdo nestáhl.

I přes to měl ale na trhu pár nabídek, rodák z Bojnice si však řekl, že stačilo.

„Moje hokejová kariéra je u konce,“ řekl Sekera portálu SME.sk „Sice jsem jako volný hráč dostal nějaké nabídky, ale rozhodl jsem se, že to přeci jen ukončím. Velkou roli hrálo i to, že měl syn v posledním roce zdravotní problémy. Po všem, čím jsme si prošli, jsem se uvědomil, že nejlepší bude, když se budu věnovat rodině.“

Až se Sekera jednou ohlédne, uvidí za sebou grandiózní kariéru. Kromě toho, že se na domácí scéně stal jednou Hokejistou roku, odehrál šestnáct sezon v NHL v pěti týmech. Postupně oblékl dres Buffala, Caroliny, Los Angeles, Edmontonu a Dallasu. Dohromady 842 zápasů.

Kromě toho reprezentoval Slovensko na dvou olympiádách a na osmi mistrovství světa. Při posledních třech účastech měl na dresu kapitánské céčko, z roku 2012 má doma stříbro.

„Jestli mě ještě něco nezlomí? Na sto procent mě už nic nepřesvědčí,“ dodal ještě.

Nám tím pádem nezbývá nic jiného, než pogratulovat ke krásné kariéře a popřát hodně štěstí do další kapitoly života.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.