bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Riskantní manévr zafungoval, Ostrovanům se vyplatil Višňovský na tribuně

6. února 2015, 10:00

Tomáš Zatloukal

Tři prohry za sebou, krajně nepříznivé skóre 5:13. Jeden z dravců současné NHL, newyorští Islanders, zabředl krátce po zranění hvězdného útočníka Kylea Okposa do nepříjemné výsledkové i herní mizérie. Cestu ven se rozhodl najít hlavní kouč Jack Capuano v na první pohled nesmyslném kroku, na tribunu posadil Ľubomíra Višňovského, tedy nejlépe placeného beka Ostrovanů a respektovaného veterána, který v minulosti kandidoval na Norrisovu trofej (v roce 2011 skončil čtvrtý).

Capuano raději poslal do bitvy s Philadelphií Flyers Briana Straita. A to s jednoduchým vysvětlením : "Když jsem naposledy vyhráli, Brian byl u toho. Zaslouží si nastoupit." Zajímavá rošáda uznávanému trenérovi, o kterém se hovoří jako o jednom z kandidátů na zisk Jack Adams Award, vyšla. Ostrované udolali Letce po samostatných nájezdech, o pátou výhru za sebou a bod navrch Philly okradl trochu překvapivý hrdina - Cal Clutterbuck.

U kýženého triumfu Isles byl alespoň jeden Slovák - další zářez do kolonky "W" si připsal Jaroslav Halák. Višňovský jeho radosti přihlížel pouze z tribuny, což pro něj byl dříve nepoznaný pocit. Pokud je zdravý, vždy hraje. Přeci jen platí za nejzkušenějšího obránce, jakého na Long Islandu mají, navíc pro New York v minulých letech odvedl neocenitelné služby a výrazně se podepsal pod senzační postup do play-off v roce 2013.

Jenže v jeho neprospěch hrálo hned několik faktorů. Po devět zápasů dlouhé absenci způsobené zraněním v horní části těla se nevrátil v optimální pohodě a během dvou prohraných mačů nakupil tři mínusy do tabulky pravdy (vstřelená branka nemohla zachránit matný dojem). Navíc již neplatí, že je nejlepším zadákem Ostrovanů, tuto roli zcela bez pochyb převzal Johnny Boychuk, skvěle si vede také další Snowův úlovek Nick Leddy.

Ľubomír Višňovský v ročníku 2014-15:

zápasy: 31,  góly: 4, asistence: 8, plus/mínus: 0, čas na ledě: 19: 55

"Višňa" ztratil status nepostradatelného muže, poněvadž nahoru šli mladí obránci jako Travis Hamonic či Thomas Hickey. Kvůli chatrnému zdraví a kolísavé formě se tak dostal do pozice, kdy bojuje o jediný volný flek v defenzivním valu Isles se Straitem. A tentokrát prohrál. New York se naopak konečně těšil z dvoubodového zisku a stojí před nečekaným dilema. Nechat dál hrát Straita, obyčejného dělníka ledu, nebo "Višňu"?

Bude poutavé sledovat, jak se Capuano rozhodne. Dá se však čekat, že se bude držet klasického motta: "Vítězná sestava se nemění". Možná ale bude muset nasadit oba borce, dnes totiž nedohrál Boychuk. Každopádně se jedná o hodně překvapivý vývoj událostí, před startem sezóny asi málokdo čekal, že si na Long Islandu budou moci dovolit takový luxus a nechat mezi zdravými náhradníky hráče s platem přes čtyři miliony dolarů. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.