bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Risk je zisk. Které tři smlouvy by se mohly manažerům vymstít?

9. srpna 2016, 8:00

Jan Šlapáček

Manažeři klubů NHL rozdávali v úvodních červencových dnech miliony za smlouvy volným agentům, či za velké částky hodlali udržet hráče ve svých klubech. S odstupem času ovšem některé kontrakty vypadají velice nevydařeně. Koho se to týká?

Na toto téma se podíval jeden ze zámořských webů, který vybral tři hráče, jenž se těší z tučné smlouvy, ale jejich manažeři by si mohli v příštích letech trhat vlasy, že podobnou smlouvu vyjednali.

Darren Helm

Jeden z nejhorších kontraktů uzavřel Ken Holland, který se těsně před otevřením trhu domluvil na pokračování spolupráce s kanadským útočníkem Darrenem Helmem.

Devětadvacetiletý hokejista podepsal v Detroitu pětiletou smlouvu, která mu vynese lehce přes devatenáct milionů dolarů. Přitom jeho bodovým maximem je zisk třiatřiceti bodů v předloňské sezóně.

Helm je sice pro svůj klub velice platný při hře v oslabení, ale za podobné peníze si mohla Rudá křídla dovolit perspektivnějšího hokejistu. Navíc je Kanaďan velmi náchylný ke zraněním. Je tedy velmi pravděpodobné, že se zkušený manažer Holland jednoduše sekl a tato smlouva mu bude vyčítána.

Matt Martin

Na první pohled se smlouva Martina s Maple Leafs může zdát rozumná, ale není tomu tak. Toronto s tímto tvrďákem uzavřelo čtyřletou dohodu, za kterou zaplatí deset milionů dolarů.

Martin ovšem s největší pravděpodobností bude hrát ve čtvrté lajně, a tam už bude patřit, v porovnaní s ostatními hráči NHL hrajících ve čtvrtých formacích, mezi boháče. Ono vydat za hráče čtvrté lajny dva a půl milionů dolarů ročně je velmi drahý špás.

David Backes

V první červencový den zariskoval také Boston, který podepsal pětiletou smlouvu za rovných třicet milionů dolarů s Davidem Backesem, jenž má podle zámořských expertů nejlepší roky za sebou.

Dvaatřicetiletý útočník v minulém ročníku nasbíral nejméně bodů za poslední sezóny a ačkoliv se mu celkem vydařily vyřazovací boje, tak ukázal, že jeho výkonnost půjde s postupem času níž a níž.

Hlavně z tohoto důvodu by mohli Bruins podpisu bývalého kapitána Blues velmi litovat, protože bude v klubu působit až do svých osmatřiceti let. Jaká bude jeho výkonnost v těchto letech?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.