bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rielly nadále vládne produktivitě obránců. Jeho hra je na úplně jiné úrovni, chválí jej Tavares

20. listopadu 2018, 15:30

Jiří Sameš

K zatím velmi dobrým výkonům Toronta Maple Leafs v letošní sezoně – po 21 odehraných zápasech celkem 30 bodů, první místo v Atlantické divizi, Východní konferenci – pomáhá také excelentní hra obránce Morgana Riellyho. Čtyřiadvacetiletý Kanaďan má na svém kontě za devět gólů a 17 asistencí celkem 26 kanadských bodů, přičemž vládne produktivitě obránců.

„Jeho hra je právě teď na úplně jiné úrovni,“ říká na Riellyho adresu útočník John Tavares.

„Na ledě vypadá opravdu skvěle. Týmu je užitečný na obou stranách kluziště. Hraje s velkým sebevědomím. Je ho zkrátka plný led,“ přidává se útočník Auston Matthews.

Jak bylo uvedeno výše, Rielly vstřelil v letošní sezoně devět gólů. Už nyní tak dokázal vyrovnat své osobní maximum ze sezony 2015/2016. Nelze se ale také moc divit, když rodák z Vancouveru vyšle v tomto roce za zápas na bránu soupeře v průměru tři střely.

„Má velmi dobrou střelu. Sice to někdy vypadá, jako by se do ní ani pořádně neopřel, ale puk stejně letí neuvěřitelnou rychlostí. Je to pozoruhodné,“ zmiňuje obránce Jake Gardiner.

„Morgan dobře využívá své spodní části těla, přenáší váhu z jedné nohy na druhou. Jeho střela má tak poté velmi dobrou rychlost,“ pokračuje Matthews.

Sám Rielly zmínil, že v průběhu letní přestávky svou střelu trénoval. Na nějaká její specifika se ale nesoustředil.

„Vždy měl dobrou střelu. Letos ale zřejmě střílí častěji a hlavně je nebezpečnější. Skvěle si i navíc dokáže najít prostor,“ nešetří chválou Gardiner.

Riellyho úspěšnost střelby je v tuto chvíli 14.8%. Jeho kariérový průměr je přitom 4.8%.

„Výsledky týmu v letošní sezoně mají na všechny kluky pozitivní dopad. Když se mužstvu daří, tak se samozřejmě daří i všem hráčům po individuální stránce,“ vidí příčinu svého zlepšení Rielly.

Pátý muž draftu 2012 stráví na ledě v průměru 22 minut a devět vteřin za zápas. V tabulce pravdy má hned 12 kladných bodů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.