bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ribeiro putuje na farmu. Nashville si dělá prostor pro posilu

5. února 2017, 14:00

Michal Sobotka

Před čtrnácti lety si naposledy zkusil AHL. Od té doby se jí útočník Mike Ribeiro zdatně vyhýbal. V 36 letech se však do druhé nejlepší zámořské soutěže vrátí, protože Nashville ho poslal do Milwaukee. Nejspíš proto, aby si před uzávěrkou přestupů trochu zvýšil rozpočet a mohl snáze přivést posilu.

Mike Ribeiro musel tradičně projít přes listinu volných hráčů, ale nikdo po zkušeném centrovi nesáhl. Přestože průměrný roční příjem 3,5 miliónu není tak velkou zátěží, málokterý celek by se k podobnému kroku před uzávěrkou přestupů odhodlal. Právě blížící se deadline pro výměny nejspíš k zařazení rodáka z Montrealu motivoval také generálního manažera Nashvillu Davida Poileho, jehož tým práva na Ribeira vlastní.

V sezoně 2002/03 se bronzový medailista z mistrovství světa juniorů 2000 naposledy objevil na farmě. Zdá se však, že trucovat nebude a za Milwaukee bude hrát. Podle zpráv ze Spojených států Ribeiro mimo jiné sám požádal v minulém týdnu vedení Predators o výměnu. Trenér Peter Laviolette jej občas ze sestavy vynechal a nespoléhal se na něj ani v klíčových fázích loňské sezony, tedy v play-off.

Před dvěma lety podepsal kanadský útočník s Nashvillem dvouletou smlouvu v hodnotě 7 miliónů amerických dolarů. Průměrný roční příjem tedy činí 3,5 miliónu a podle webu capfriendly.com se díky zařazení Ribeira o soutěž níž uvolní Predators 2,55 miliónů pod platovým stropem. David Poile tento volný prostor nejspíš plánuje využít pro posilu, kterou by mohl být Matt Duchene z Colorada.

Ribeiro v probíhajícím ročníku vynechal celkem šest zápasů. Ve zbylých 46 si připsal 25 kanadských bodů (4+21).

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.