bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Řezník Gudas zranil dva soupeře! Po drsném hitu musel zahodit rukavice

27. října 2021, 17:30

Tomáš Zatloukal

Radko Gudas si zase jednou počínal jako hokejový predátor. Jako dravec, co loví nic netušící kořist. V úterním mači s Arizonou nachytal Conora Timminse a sestřelil jej bodyčekem jako ze staré školy. U mantinelu se český brousek objevil zčistajasna, coby třetí hráč. Na jeho zákroku ale nebylo nic proti pravidlům - Timmins hrál s pukem, nedostal do hlavy, ani pod kolena. Přesto si Gudas vyslechl nejednu výtku na sociálních sítích.

Vousatý válečník bude vždycky budit emoce.

Je to zkrátka typ hokejisty, kterého buď zbožňujete, nebo nenávidíte.

Hraje se proti němu těžko, jako spoluhráče si naopak kladenského rodáka ceníte. Dřív měl Gudas vizitku "lovce lebek", pak se mu sice podařilo problematické zákroky ze své hry vymýtit, přesto má u řady fanoušků stále pošramocenou pověst. 

Všeříkající je hláška, kterou láká na shlédnutí Gudasova hitu na Timminse, twitterový účet NHL Trade Rumors. "Radko Gudas se chová jako Radko Gudas."  O ostřejší reakce není nouze. "Gudas je můj nepřítel!" zní jedna z nich.

Rozhodčí každopádně proti manévru floridského zadáka, při němž se člověku vybavily hity z dob, kdy televizní vysílání bylo ještě černobílé, nic neměli. Gudase potrestali jen pětiminutovým trestem za bitku.

Co říkáte na Gudasův hit?

Timminse, svíjejícího se na ledové ploše v bolestech, totiž přijel pomstit Ryan Dzingel. Ze šarvátky s Gudasem si odnesl zranění v horní části těla. Zatím není jasné, jako dlouho bude mimo hru.

U Timminse už prognózu víme. Zdravotní trable v dolní polovině těla vyřadí letní posilu Kojotů na osm až dvanáct týdnů. Nejen Timmins s Dzingelem budou vzpomínat na střetnutí s Panthers neradi, pro zranění odstoupil i zkušený gólman Carter Hutton.

Na to nakonec zareagovalo vedení arizonského klubu tak, že povolalo Rusa Ivana Prosvětova. Josef Kořenář si tak na svou šanci bude muset ještě počkat, premiéra v dresu Desert Dogs se odkládá.

Český tandem pro tuto chvíli nevznikne.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.