bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Rekordman Olofsson přesvědčil Buffalo, klubu se upsal na další dva roky

30. října 2020, 13:00

Ondřej Mach

V nejslavnější hokejové soutěži se uvedl parádně, v uplynulé sezoně patřil k příjemným překvapením v sestavě Buffalo Sabres. Victor Olofsson na břehu Erijského jezera zůstane i v následujících dvou letech, ve čtvrtek s organizací podepsal novou dvouletou smlouvu.

Pro začátek si musíme připomenout famózní start pětadvacetiletého útočníka. Olofsson hned první rok v NHL přepsal dějiny soutěže, svých úvodních sedm branek totiž nasázel v přesilových hrách. Kuriozní počin, že?

Jeho střelecký účet se nakonec zastavil na čísle dvacet, z toho jedenáct přesných zásahů zaznamenal právě při hře v početní výhodě. Není se čemu divit, rodák z Örnsköldsviku je rozeným střelcem.

„Myslím, že jeho pracovní morálka a oddanost hokeji jsou vidět nejvíce. Je očividné, že chce být dobrým hokejistou. Neustále se o sebe stará a pracuje na své střele,“ chválil ho po sezoně pro web nhl.com kapitán Jack Eichel.

 

Koneckonců, švédský útočník mohl pomýšlet i na lepší čísla. V rozletu ho ale během ledna zastavilo zranění, kvůli kterému vynechal patnáct zápasů. „Musím se naučit být hrozbou po celých 82 utkání. To pro mě bude největší výzva,“ podotkl pro stránky Buffala.

„Mám pocit, že můžu nastřílet hodně gólů, ale musím se naučit zvládat velké množství zápasů,“ přidal.

Nutno podotknout, že na metu dvaceti branek a 42 bodů v 54 utkáních dosáhl v Buffalu, které za sebou má další neúspěšný ročník. Olofssona může těšit příchod hvězdného Taylora Halla, právě po jeho boku by mohl příští rok střílet mraky gólů.

Nový kontrakt mu vynese celkem 6,1 milionů dolarů, ročně platový strop Sabres zatíží částkou 3,05 milionů dolarů. Organizaci už nyní čeká pouze vyjednávání o nové smlouvě pro mladíka Caseyho Mittelstadta.

Čtěte také:
Dál prahne po poháru. Kovalčuk chce zůstat v NHL, vyhlíží starou výzvu a nové angažmá
NHL v číslech: Brodie klíčovou posilou Maple Leafs

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.