bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Red Wings chtějí udržet Greena. Na dobré cestě je i jednání s Manthou

2. června 2018, 8:00

Jan Vojkůvka

Detroitu podruhé v řadě skončila sezona kvůli neúspěšné snaze projít do play-off už v první polovině dubna, skutečně krušné chvilky však teprve nastanou. S tím, jak se blíží draft i otevření trhu s volnými hráči, dávají i v Detroitu na srozuměnou, jakým směrem by se chtěli vydat.

Generální manažer Red Wings, Ken Holland, je podle všeho nakloněný budoucnosti s obráncem Mikem Greenem v sestavě, kterého by rád v organizaci udržel. Za tím účelem se už sešel také s agenturou Newport Group, která zastupuje právě Greena, jenž se na začátku července stane nechráněným volným hráčem. 

Kanadskému hokejistovi, který přišel do Detroitu v roce 2015 z Washingtonu, vyprší na konci sezony tříletá smlouva, s níž pobíral šest milionů ročně. V uplynulé sezoně, než se musel usadit na marodku a prodělat operaci krční páteře, odehrál 66 zápasů s bilancí 8 branek a 25 asistencí a patřil k jednoznačně nejvytěžovanějším hráčům týmu. 

Není to ale pouze Green, kdo se stal prioritou pro Hollanda. Tomu enormně záleží i na vyjednání dobré smlouvy pro Anthonyho Manthu, velkého talentu, jenž se stane chráněným volným hráčem. A aby zabránil nutnosti dorovnávat nabídky ostatních týmů, potřebuje přesvědčit hráče i jeho agenta, že mu Detroit nabídne slušný kontrakt i budoucnost. 

Se zástupcem třiadvacetiletého Kanaďana, který v uplynulé sezoně odehrál 80 zápasů s bilancí 24+24, se Holland už také sešel a jednání jsou, podle všeho, na velmi dobré cestě. 

„Myslím, že naše schůzka probíhala dobře,“ prohlásil Pat Brisson, Manthův agent. „Mluvili jsme spolu o určitých možnostech, které si musíme ještě (s Manthou) projít a očekáváme, že se k jednání vrátíme asi do týdne.“ 

Red Wings mají v současnosti u hlavního týmu pod smlouvou 15 hráčů a čeká je tak perné léto, během kterého budou jednat nejen se svými chráněnými a nechráněnými volnými hráči, ale také se potřebují poohlédnout po nových posilách, které jim pomohou vrátit se do bojů o Stanley Cup.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.